Çin'de Mehmet Özal Rüzgarı

Çin'de Mehmet Özal Rüzgarı

Kalecik Nüfusuna kayıtlı Dünya Şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü güreşçimiz Mehmet Özal, Pekin 2008 olimpiyat açılış töreninde bayrağımızı taşıyarak gurur kaynağımız oldu.

Bugün yapılan Pekin Olimpiyatları açılış seremonisinde Türk bayrağını, 2004 Atina Olimpiyat üçüncüsü Mehmet Özal taşıdı.Milli gururumuz Mehmet Özal

Pekin Olimpiyat Oyunları 'nda açılış merasiminde Türk Olimpiyat Milli Takımı kafilesinin bayraktarlığını yapan  milli güreşçimiz Mehmet Özal , Hem bu görevi, hem de minderde ülkemi temsil görevini en iyi şekilde yerine getirmek istiyorum. Buraya iddialı bir şekilde geldim. Çünkü bu benim katılacağım son olimpiyat. Burada bir altın madalya kazanmak istiyorum dedi.
 

Mehmet Özal Kimdir?

31 Ekim 1973 tarihinde Ankara'nın Kalecik ilçesinde dünyaya geldi.

Güreşe 6 yaşındayken Ankara Halkevleri Spor Kulübü"nde başladı. Eski olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Pirim"le çalışmaya başladıktan sonra 2000 yılında ilk kez milli takıma seçildi ve böylece spor kariyeri gerçek anlamda başladı. Milli takım formasıyla katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası"nda bronz madalya kazanan Mehmet"i, bu başarı profesyonel kariyer yapmaya yönlendirdi. Mehmet"in kariyerinde başarılar ard arda geldi.

2001 yılında Avrupa üçüncüsü, 2002 Dünya Şampiyonluğu ve 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'ndaki üçüncülüğü ile başarılı bir grafik çizdi.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan Özal aynı üniversitede Master ve doktora programlarını tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübününün sporcusu olan Özal, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde Spor Kontrolörü olarak görev yapıyor.

Pekin Olimpiyatları'nda 96 kiloda ülkemizi temsil edecek olan Özal evli ve 1 çocuk babasıdır.

Başarıları

2008: Olimpiyat Seçme Müsabakası - İtalya - 3.


2007: Ordulararası Dünya Şampiyonası - Hindistan - 1.

2005: Akdeniz Oyunları - Almeria - 3.

2004: Atina Olimpiyatları - 3.

2002: Dünya Şampiyonası - Moskova - 1.

2001: Dünya Şampiyonası - Patras - 3.

2000: Üniversiteler Dünya Şampiyonası - Tokyo - 3.

Avrupa Şampiyonası Moskova - 3. 


























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.