ÇİMDER’DEN 12. GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ...

ÇİMDER’DEN 12. GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ...

Çubuk İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER) tarafından düzenlenen Geleneksel ‘Pilav Günü’ etkinliğinde imam hatip lisesi mezunları ve mensupları Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Çubuk Yerleşkesi’nde bir araya geldi.

 Şuayip YAMAN

Pilav Günü’nde mezunlar birbirleriyle hasret giderme fırsatı buldu.

 

Etkinlikte yıllardır birbirini görmeyen sınıf arkadaşları, öğretmenler ve idareciler bir araya geldi. AYBÜ Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen pilav gününde zaman zaman duygulu anlar yaşandı. 

 

Programa; Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Güler, eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Çubuk Düşünce Derneği Başkanı Şuayip Yaman, Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep Taş, Çubuk Muhtelif Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Celalettin Rumi Türkoğlu, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Adalet Bakanı Müşaviri Fahri Balcı ve çok sayıda imam hatip lisesi mezunu ve aileleri katıldı. 

Sunuculuğunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Burhanettin Çelik’in yaptığı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Çubuk Külliyesi’nde düzenlenen 12. Çubuk İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Geleneksel Pilav Günü’ etkinliği Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahiler ve okunan dualar eşliğinde devam eden etkinlik daha sonra pilav, kavurma ve tatlı ikramıyla son buldu.

 

ÇİM-DER Başkanı Ahmet Karakuş yaptığı açılış konuşmasında, Dernek olarak imam hatip lisesi mezunlarını bir araya getirerek ilçeye ve mezun oldukları okullara faydalı olmayı amaçladık.

1976 yılında bir imam hatip okulu var iken, (1983-2018) geçen zaman içinde 35 dönem mezun verdik. 

Bir envanter çıkartarak, bu potansiyelleri okullara yönetmek ve okullara yöneltmek ve okullara yardım etmelerini sağlamak gerekir.

BU mezunlarımız bir öğrenciye burs verse 3 yılda (3 X 35) 105 öğrenciye burs vermiş olurlar.   

“Hedeflerimiz”

  • Tüm mezunlara ulaşarak “Mezunlar Envanteri” çıkartmak.
  • Okullarımızın ihtiyaçlarını belirlemek.
  • Güçlü bir potansiyele sahip mezunlar ve mensuplarımız ile okullarımız arasında köprü kurmak.

“Neler yapacağız?”

  • Okul idarelerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.
  • Öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.
  • Mezunlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz.
  • Proje desteklerinden faydalanmaya devam edeceğiz.
  • İmam Hatip Kültürünü genç nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

ÇİMDER Söyleşileri”

ÇİM-DER Söyleşileri düzenlendi.

  • İbrahim Eryiğit;( Esma-ül Hüsna ve Matematik Şiirden Ne Anlar.
  • Atasoy Müftüoğlu; Küresel Çağda Var olmak.
  • Sinan Yağmur; Söyleşi ve İmza Günü (iki söyleşi)
  • Mehmet Doğan; Orta Doğu’nun Türkçesi
  • Prof Dr. Mehmet Ünal; Kur’an  ve Sünnet Bütünlüğü (2 program)
  •  Prof. Dr. Taha Tahsin Ünsal; Aile İçi Sorunları ve Sorumlulukları (2 program)
  • Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Kur’an ve Hayat

Bu söyleşilerde büyük katılım sağlandı.

“İftar Sofrası”

2015-2016 Mezuniyet ve Mezunlar İftar Buluşması’nda yoğun katılım sağlandı. Öğrencilere ödüller verildi;

Sınıf 1. Cumhuriyet Altını,

Sınıf 2. yarım altın,

Sınıf 3. Çeyrek altın verildi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne; Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü ve Çubuk Beledi Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın katkılarıyla Spor Salonu yapıldı.

“Öğrencilere Ödül”

Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerine spor ayakkabısı hediye edildi.

Erkek İmam Hatip Lisesi Futbol Takımı’na ÇİM-DER logolu forma hediye edildi.

2016 yılı mezunları buluşmasında müsabakalarda;

 Birinci olan öğrencilere Cumhuriyet altını,

İkinci olanlara yarım altın,

Üçüncü olanlara çeyrek altın hediye edildi.

“Kütüphane Kitap Desteği”

Erkek ve Kız Anadolu İmam hatip liselerimizin kütüphanelerine 240 temel eserden oluşan kitaplardan ikişer adet hediye edildi.

Kız İmam Hatip Lisemizin mescidinin halısı temin edildi.

“Kitap-Kültür Cafe”

 Bu güne kadar binlerce imam hatipli ve mensuplarını bir araya toplamaya çalıştık. Dernek olarak “Kitap Cafe” ve Kapalı Spor Salonu’nu ilçeye kazandırdık.

Gençlik ve Spor Bakanlığına milli ve manevi kimlikli “Entelektüel Gençlik Temalı” 95 bin lira tutarında bir proje yapıldı.

7 ay süreyle “Kitap Okumak İçin Kitabı Görmek Lazım” projesi büyük ilgi gördü.

Yeni proje sunuldu.

“ÇİM-DER Kitap Kültür Söyleşileri”  

  • Tarık Sezai Karatepe; 21. Yüzyılda Gençlik ve Rol Model,
  • Fatma Barbarosoğlu;  21. Yüzyılda Sanal Yalnızlık,
  • Yasemin Karahüseyin; Roman İle Neyi Öğreniyoruz.
  • Üzeyir Gündüz; Fatma Yangın Ekçioğlu; Okur-Yazar Buluşması,
  • Sadık Yalsızuçanlar; Abide Şahsiyetler Yetiştirmek.
  • Prof. Dr. Ertuğrul Yaman; Hayatta ve Sınavlarda Başarılı Olmanın Yolları,
  • Ebubekir Kurban; Türkiye Sevgisi İnamdandır.

Gibi söyleşi ve konferanslarla İmam Hatip okullarımızı Eğitim ve Öğretim başarılarıyla; İlçemizde, ilimizde ve ülkemizde öne çıkarmak için destek olmak istiyoruz.

Geçen yıl ÇİM-DER Pilav Günü’nde amacımız;

  • Web sayfası düzenlemek (oluşturmak) mezunları yazıları ile WEB Sayfasında buluşturmak.
  • Dönem mezunları ile tanışmak.
  • Dönem Temsilcilerini seçmek.
  • Öğrencilerimize burs vermek için ÇİM-DER saatlerini hayırseverlere satmak
  • Potansiyelimizi okullarımıza ve öğrencilerimize vermekti.

Kısacası; İlçemizde 3 yıldır ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Bir proje kapsamında çocuklarımızı okumaya teşvik etmek için kitap kafe projesini hayata geçirdik. Kız imam hatip lisemizin bahçesine kapalı spor salonu yapılmasına vesile olduk. İftar programları ve konferanslar düzenledik. İnternet sitemizi faaliyete geçirdik. Tek amacımız bu okullardan mezun olan potansiyelleri yine bu okullarımız ve ilçemiz hizmetine sunmaktır. Ayrıca bu ulu çınardan mezun olan kişilerin bir araya gelerek anılarını yâd etmelerini sağlıyoruz.

Kitap-Kültür Kafeye ilgi büyük”

İlçemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla desteklenen kitap-kültür kafeyi açtık.

Kafe, Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiği destek ile Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER) tarafından açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde hizmet verecek olan kitap-kültür kafe projesi kapsamında, paneller, film okumaları, kitap tahlilleri, piknik, geziler ve söyleşi gibi etkinlikler de organize ediliyor.

“Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında Çubuk’ta hizmete giren kafenin hafta sonları da dahil olmak üzere her gün hizmet verdiğini söyleyen ÇİM-DER Başkanı Ahmet Karakuş, aynı zamanda da kitap okuyanlara ücretsiz çay ve kahve ikramları oluyor.

Kafe de; bilgisayar ve internet hizmeti de var. Her ne kadar teknoloji gelişiyorsa da hiçbir zaman bilgi olarak kitabın yerini alamaz.

Kafeyi "Milli-Manevi Kimlikli Entelektüel Gençlik” sloganı ile açtık. Kafe de her yaştan insanın okuyabileceği 3 binin üzerinde kitap var ve sayı her geçen gün artıyor.

Derneğimizin girişimleri ile ilçemize kazandırdığımız kafe çok güzel bir proje. Bizler dindar bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu tür ortamları çoğaltmamız ve çocuklarımızı bu tür ortamlara getirmemiz lazım.

Mutlaka küçük yüreklere dokunmamız, onları kucaklamamız geleceğe umudu, yüreklerine yepyeni bir filiz gibi işlememiz gerekiyor.

Bu bağlamda ortam çok kötü, sanal dünya çok kirli bilgilerle dolu. Gençlerimizi doğru bilgilerle buluşturmak ancak kitaplarla mümkündür. Yeni açılan bu mekanda öyle inanıyorum ki geçlerimiz her gün hafta sonları da dâhil olmak üzere ders çalışma ve kitap okuma imkanına sahip olacak.

“ÇİMDER Öğrenci Bursları”

2015 yılında; 22,

2016 yılında; 37,

2017 yılında; 37 olmak üzere son üç yıldır öğrencilerimize (10 ay) burs veriyoruz.

Burs miktarları:

Ortaokul öğrencileri için; 50 TL.,

Lise öğrencileri için: 75 TL.,

Üniversite öğrencileri için ise; 100 TL.’dir.

Buradan Derneğimize destek ve katkılarını esirgemeyen, bizleri yalnız bırakmayan başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Tuncay Acehan olmak üzere, mezunlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

Ömer Takdemir İmam Hatip Proje Okulu Müdürü Emrullah Kılıç, “ İmam Hatip tarihi benim yaşımla eşdeğer. 28 Şubat sürecini yaşadık. İmam Hatip Liselerinin kontenjanları şu anda da boş kaldı. Ceza vererek bu olmuyor.

Buna bizim okulumuz dâhil değil.

 

Sünlü Mah. Ankara Bulvarı Ahi Evran Caddesi No:1 Çubuk / Ankara adresinde faaliyet gösteren Çubuk Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında açıldı.

 

Çubuk Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu sınavla öğrenci alan okullar arasındadır.

 

Merkezi Yerleştirme sınavına göre Türkiye’nin her bölgesinden öğrenci alacak olan okulumuzda imam hatip lisesi müfredatı yanında Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanacaktır

 

Vizyonumuz; Dini ve kültürel değerlerine bağlı, hür ve bilimsel dünya görüşüne sahip, kişiliği ve karakteri sağlam, sorumluluklarının bilincinde olan, vatanına ve milletine kendisini adamış bireyler yetiştirmektir.

 

Misyonumuz; Öğrencilerimizin Atatürk ve inkılâplarına bağlı, insana düşünceye ve ahlaka ve kültürel değerlere saygılı, dini ve milli kültürünü öğrenen ve öğreten, her zaman ve her yerde örnek bireyler olmalarını sağlamaktır.

 

Fen ve Sosyal Bilimler programlı Çubuk Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci yılında zirvede çok iddialı.

 

Fen ve Sosyal Bilimler programlı Çubuk Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci yılında zirveye göz kırptı.

 

15 Temmuz sonrası FETÖ/PDY den devralınarak açılan okul ikinci yılında Ankara’daki Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında 5. Sıraya yerleşti.

 

 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında 492-429 puan aralığında öğrenci aldı.

 

Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi; Tevfik İleri, Ömer Halis Demir, Ankara Kız ve Ümitköy Anadolu İmam Hatip Liselerinden sonra birçok proje okulunu geride bırakarak en çok tercih edilen ve puan ortalaması ile en yüksek okul konumuna yerleşti.

 

Bu gidişle modern ve çağdaşlığa açık eğitim ve öğretim kadrosuyla adından daha çok bahsettirecek gibi...

 

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı proje okullarının öğretmenlerini Türkiye’deki en iyi öğretmenler arasından seçiyor ve özel müfredat programları uyguluyor.

 

 

İlk defa Ankara Yenimahalle semtinde Emniyet Mahallesi Bandırma Sokak Silahtar Caddesi No: 4’de eğitime başlayan Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi ile başlayan bu uygulama önemli başarılara imza atmış durumda.

 

Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nin Çubuk’a hem uzak, hem de pansiyon imkânlarının sınırlı olması bu proje okullarına gitmek isteyen öğrencilerimiz için problem oluşturmaktaydı.

 

Ankara yolu üzerinde açılan ve sadece 70 öğrenci kontenjanıyla hem kız hem de erkek öğrenciler gündüzlü ve yatılı olarak eğitim verecek olan okul yüksek puan alıp özel eğitimli bir İmam Hatip Lisesi okumak isteyen Çubuk ve Kuzey Ankara bölgesinde ki öğrenciler için de tarihi bir fırsat oluşturmaktadır.

 

Dil eğitiminin, din eğitiminin ve fen ilimlerinin birlikte en iyi şekilde verilerek öncü nesillerinin yetiştirileceği ve devletimizin özel himaye ettiği bu okullar yarınlarımız için büyük umut taşımaktadır...

 

Çubuk Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciler, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanındaki derslerin yanı sıra üniversitelerden akademik destek almakta, bilimsel etkinlik ve projelere ortak olmakta ve yıl boyunca belirli periyotlarla (dönem)  düzenlenen seminer ve konferanslara katılmaktadır.

 

Biz imam hatipleri bir tutuyoruz. Erkek İmam Hatip Okulu’nun arsasını aldık. Arsa yaklaşık 400 bin liraya mal oldu. ‘İmam Hatip Uygulama Camii’ne yardımlarınızı bekliyoruz.

 

Sadece Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Proje Okulu’nun başarısı önemli değil, tüm İmam hatiplerin başarısı önemli...

 

Çubuk İmam Hatipliler Kurucu Müdürü Muzaffer Ünalan, “ İmam Hatip ruhundan uzaklaşmaya başladık. Çarşılarda görüyorum imamlar var, hafızlar var. “Kardeşlik Ruhunu” yaşatamıyoruz.

 

Kardeşlik Ruhunu, Müminlik Ruhunu bir kenara atıp, birbirimize saldırıyoruz.

Son dönem mezunları buralara getiremiyoruz.

 

Burada iki bin kişi olması lazımdı. Yeniler nerede? Bunlara da İslam kardeşliği ruhunu vermeliyiz.

 

ÇİM-DER güzel şeyler yaptı.

 

Örneğin; Kitap-Kültür Kafe gibi.

 

Devlet desteği ile bir yere gelmişiz. Ekonomik sıkıntı varsa ki var. Bunu biz çözeceğiz.

 

Yeni nesil; Camiden, mihraptan, imamlıktan, müezzinlikten kaçar oldu. Onları kazanmalıyız.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise yaptığı konuşma, İmam hatipli değilim ama imam hatip okullarında 25 yıl öğretmenlik yaptım.

Uygun iklimi bulamazsanız insan yetişmiyor. İnsan beşer doğar ve eğitimle insan olur.

İnsan oğlu eğitimden geçer. <insan hem varlık ve hem de değer.

İnsan çoğu şeyi doğru yapmıyor. Buna akıl ve edebi beşer eklenirse mükemmel olur.

Kolektif bir çalışma yapıyoruz.  İdareyi dışlayarak eğitimi yapamıyoruz.

Arkadaşlar bunların üzerinde düşünemezsek çocuklarımız yetersiz kalıyor. Çocuklarımız maalesef ahlaksız oluyor.

“Çocuklarımız madde peşinde koşuyor.” Dediğimizde aynaya bakmamız lazım.

Çocuklar taklit ediyor. Yalan söylüyor. Onun her kuruluşumuzun temsil kabiliyetini çok iyi yapması gerekiyor.

Bir öğretmen bazen bir okulu yükseltip götürüyor. Bazen de batırabiliyor.

İmam Hatip, Türkiye’de yanlışları, insanları düzeltebilmek amacıyla kurulmuş bir okul..

Eğitim hayatımızda çok önemli bir süreç. Eğitimdeki aksaklıkların giderilebilmesi için Osmanlıya ve Selçukluya bakmamız lazım. Ama biz Hollanda’yı konuşuyoruz

Eğitim Sistemi yaralı; sınıf geçme kolay yüzde 50, İslam Medreselerinde ise yüzde 100 idi.   

Oturup düşünmemiz lazım.

Öğrenci gelip sizin önünüze oturacak, siz de ona İslam Felsefesini öğreteceksiniz.

Okullarda Almanca, İngilizce, Fransızca okunuyor. Arapça ve Osmanlıca da okunsun bunda ne var?

Kılınan namazların ve yapılan duaların ardından davetlilere ilahiler eşliğinde pilav, kavurma, ayran ve lokma tatlısı ikramlarında  bulunuldu.

Eski Müftülerimizden Abdurrahim Somuncu tarafından dua okundu.

Öğrencilere burs vermek amacıyla satışa çıkartılan ÇİM-DER logolu saatleri almak için  mezunlar sıraya girdi...

dscn0561-tile1.jpgdscn0606-tile2.jpgdscn0648-tile3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.