ÇİMDER KONAK SÖYLEŞİSİ BAŞLATTI

ÇİMDER KONAK SÖYLEŞİSİ BAŞLATTI

Şair İbrahim Eryiğit Konak Söyleşi'sinde

ÇİM-DER KONAK SÖYLEŞİSİ

Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensubları Derneği(ÇİM-DER)nin ilkini düzenlediği “Konak Söyleşisi-Kasım 2015” dün akşam tarihi Bekir Ağalar Konağında yapıldı.

Her ay bir yazar/düşünür/şairin ağırlanması planlanan ÇİM-DER Konak Söyleşisinin bu ayki konuğu Şair İbrahim Eryiğit’ti.

Kendisi de bir matematik öğretmeni olan Şair söyleşisinde “Matematik Şiir’den Ne Anlar” başlığı altında şiirin matematikten nasıl etkilendiğini, doğada var olan mucizevi geometrik ve matematiksel düzenin şaire nasıl esin kaynağı olduğunu ve ayrıca, Esma’ül Hüsna üzerine yapmakta olduğu şiir çalışmalarını anlattı.

Aylık Dergi, Yönelişler, Dergâh, Yedi İklim, Kayıtlar, İkindi Yazıları, Ayane, Albatros (Çubuk’ta çıkmıştır), Hece, Düşçınarı ve Edebiyat Ortamı gibi yayınlarda şiir ve yazıları yayınlanan İbrahim Eryiğit’in Kayıtsız Sevdalar, Eylül’de Su, Kur’an’la Konuşan Şair, Hurufat isimli kitapları bulunmaktadır.

Alaaddin Durmuş’un Kur’an tilaveti ile başlayan programda, ayrıca ÇİM-DER Başkanı Ahmet Karakuş’ta Genel Kurul sonrası yeni oluşturulan dernek yönetimi ile planladıkları çalışmalardan  bahisle, bu söyleşilerinde düzenli olarak organize ederek Çubuk’un kültür havzasına bir esinti taşımak istediklerini söyledi.

Söyleşi, icra edildiği mekana tam bir uyum, konak ortamında bir kültür atölyesi inşaasına küçük bir adım atılarak ve de geceye hoş bir seda bırakarak gerçekleştirilmiş oldu.Programın sonunda bir bölüm dinleyci ile hatıra resmi çektirildi.

Programa Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Müftü Bilal Kara, okul müdürleri Muzaffer Unalan (e),Emrullah Kılıç, Ayhan Gökmen, Mustafa Mescioğlu, Müslüm Demir, Recai Özdemir,  imam hatip lisesi mezunu olan bürokratlar İbrahim Taşkesti, Şakir Arıkan, Salih Çakırgöz, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca (e), Bld Bşk Yardımcısı Yusuf Mertoğlu (e) ile birlikte  çok sayıda öğrenci, mezun ve mensub katıldı.

soylesi11-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.