ÇİM-DER’LİLER  PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU…

ÇİM-DER’LİLER PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU…

ÇİM-DER Çubuk İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÇİM-DER PİLAV GÜNÜ düzenledi. Geleneksel hale gelen, bazı nedenlerle ara verilen pilav günü geniş bir katılımla 20 Ağustos 2017 pazar günü Çubuk 2 barajında gerçekleştirildi.

Programa, Emekli ve görevde olan öğretmenler, mezunlar, aileleri, çocukları ve torunları ile davet edilen protokol katıldı.

Program sunuculuğunu ilk dönem mezunlarından Metin ÖZTÜRK’ÜN yaptığı program,  öğle ezanı ve eski okul müdürlerinden Muhittin ALAGÖZ'ün kıldırdığı Öğle namazının ardından Selam İmam-Hatiplim şiiri ve mezunlardan İbrahim Güler'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

       Selamlama ve dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi vermek üzere dernek başkanı Ahmet Karakuş sunum yaptı. Karakuş derneğin 2015 yılında yeniden faaliyete geçtiğini, iki yıllık zaman içinde yapılanları ve önümüzdeki dönem yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi. İmam Hatip Okulumuzdan mezun olmuş öğrenciler olarak, Okullarımıza ve öğrencilerimize eğitim kalitesini artırmak ve minnet borcumuzu ödemek için güçlerimizi birleştirmemiz gerektiğini ifade etti.  Özellikle Öğrencilere 10 ay süreyle verilen 2015-2016 yılında 22 öğrenciye, 2016-2017 yılında 37 öğrenciye karşılıksız burslarla ilgili bilgilendirme yaptı. Önümüzdeki yıl bu sayının daha yukarılara çıkartılması için Mezunların desteklerine ihtiyaç olduğunu belirtti.

        Daha sonra kurucu müdür Muzaffer ÜNALAN söz aldı.Ünalan İmam-Hatip ruhundan, birlik, beraberlik ve kardeşlikten bahsetti. Önemsiz ve anlamsız kırgınlıkların İmam-Hatip camiasında yerinin olmadığını söyledi.

Mevcut okullar adına Şehit Ömer Takdemir Proje İmam-Hatip Lisesi Müdürü Emrullah KILIÇ ie yaptığı konuşmada" İmam-Hatiplerin bu ülke için bir zorunluluk olduğunu, görev yaptığı lisedeki başarının şu anda Ankara’daki İmam Hatipler arasında 5.sırada olduğunu, ilçede ise fen lisesinden sonra 2. sırada olduğunu belirtti."

,         Söz alan ilçe milli eğitim müdürü Murat Arslan ise, İmam Hatip liselerindeki kalitenin her geçen gün arttığını, diğer liselerde verilen eğitimlerle de aynı ruhun oralarda da canlandığını söyledi. İlçedeki liselerde ikinci yabancı dilin Arapça okutulduğunu, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgilerle eğitimin desteklendiğini belirtti.

İlçe Müftü Vekili ve Akyurt Müftüsü Ahmet Sarıtaş’ta konuşmasında,yıllardır bu camianın içinde hizmet ettiğini, İmam-Hatiplerin bu ülkenin kalkınmasında ve geleceğinde lokomotif görevi yaptığını ,ailesiyle birlikte burada olmaktan son derece mutlu olduğunu  belirtti.

Son olarak derneğe her zaman maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan söz aldı. Başkan Acehan" İmam-Hatip mezunlarının yeniden aynı coşkuyla bir araya gelmesinden son derece mutlu olduğunu, Çubuk İmam Hatibin kuruluş aşamasında kendisinin de katkısı olduğunu , o günlerde zorluklar içinde başarılan manevi sorumluluğun, bugün burada meyvesini görmenin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Bugüne kadar olduğu gibi ,bundan sonrada İmam Hatip Okullarına ve ÇİM-DER'E maddi ve manevi her türlü desteğinin süreceğini belirtti".

Program yemek ikramıyla devam etti.

          Yıllardır birbirini ve hocalarını görmeyen mezunlar, aileleriyle birlikte kaynaşması görülmeye değer bir tablo sergiledi. Ailelerin, gençlerin ve çocukların birbirleriyle kaynaşıp eskileri yad etmesi ve hatırlaması çok güzeldi.

Bayan mezunlardan yönetim kurulu üyesi Sevil Ünalan'ın önderliği ve rehberliğinde gösterdiği gayret takdirle karşılandı.

Programa kurucu müdür Muzaffer Ünalan, Himmet Rendecioğlu, Muhittin Alagöz, Orhan Hançer, Hamza Aydos, Zeki Kılıç, Halil İbrahim Akalın ve şu anda İmam- Hatip Okullarında görev yapan Müdür, Müdür Yardımcıları, Aile Bakanlığında görev yapan Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Tarlacı, İbrahim Taşkesti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Daire Başkanı olarak görev yapan Cemalettin Söğüt, Saray Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Bekir Demiryılmaz, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Zeki Avan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Akparti ilçe başkanı Avukat Baki Demirbaş ve yönetim kurulu, Akparti ilçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Koç, Bem-Bir-Sen 1 nolu Şube başkanı Bayram Elik ve yönetim kurulu, Diyanet-Sen 4 nolu Şube Başkanı Abdurrahim Kılıç ve yönetim kurulu, Hizmet iş Sendikası 4 nolu Şube BaşkanI Recep Dere ve yönetim kurulu, Memur-Sen Çubuk Başkan Vekili Osman Bostan, Yeni Dünya Vakfı Çubuk Şube Başkanı Halis Aksoy ve yönetim kurulu, İ.H.H. Çubuk ilçe temsilcisi Abdülhamit Ateş ve birçok misafir katıldı.

Programa katılan ve katılamayıp telgraf gönderen misafirlere teşekkür eden dernek başkanı Ahmet Karakuş şunları söyledi" İşlerinin yoğunluğu nedeniyle programa katılamayıp telgraf gönderen AYBÜ Rektör Yrd. Ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Fatih Uşan’a, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu'ya ve Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar'a şükranlarıımızı sunuyoruz.

Misafirlerimizin ve mezunlarımızın programdan ayrılırken, memnuniyetlerini ve mezunlarla bir araya gelmekten son derece mutlu olduklarını  bizlere iletmeleri günün en güzel anlarındandı.

Ayrıca yapılan bu faaliyetlerin artarak sürmesini bizlerden talep etmeleri, bundan sonraki faaliyetlere de katılmak istediklerini belirtmeleri bizleri son derece memnun etmiştir.

Programda öğrencilerin yararına değerlendirilmek üzere okullarımıza ait resimlerin olduğu saatler üyelerimizin satışına sunulmuştur. Mezun ve Mensuplarımız dernek yönetimi ile irtibata geçerek, hem kendileri hem de hatıra olarak hediye verebilecekleri saatleri istedikleri zaman derneğimizden temin edebilirler.

İyi dileklerin ve güzel duyguların paylaşıldığı veda bölümünde bir daha seneki yapılacak pilav gününde buluşmak dileğiyle veda edilmiştir.

Katılan, mazeretleri sebebiyle katılamayan mezun, mensup ve tüm misafirlerimize  yönetim kurulu adına şükranlarımızı sunuyoruz"dedi.

21014106_1482902311746143_2069100332694916854_o-vert.jpg

                                                                                                                                  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.