Çiğtanem Öğrencileri Kendi Oyuncaklarını Kendileri Yaptı

Çiğtanem Öğrencileri Kendi Oyuncaklarını Kendileri Yaptı

Çubuk'ta bir kreş ve etüt merkezinde başlatılan proje, çocuklar ile ebeveynlerinin ilgisini çekti Çubuk ilçesindeki bir kreş ve etüt merkezi tarafından başlatılan projeye katılan çocuklar, oyuncaklarını kendi tasarlıyor.

Çubuk’ta faaliyete geçtiği günden bu tarafa her zaman ilkleri yapan Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezi bir ilke daha imza atarak Kendi Oyuncağımı Kendim Yapıyorum Projesini başlattı.

Türkiye’de ilk defa yapılan projeyle, minik öğrenciler kendi oyuncaklarını kendileri tasarlarken, yine ailelerinin de yardımıyla kendileri yapıyor.  

Çocuk gelişimindeki etkileri uzmanlar tarafından da vurgulanan projeyle, çocukların kabiliyetleri artırılırken, ellerindeki değerlerin kıymetini bilmeleri de sağlanıyor.

Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Tunay Şerbetçi ve Ressam ve Tasarımcı Halil Basri Uluğ tarafından ortaklaşa organize edilen proje kapsamında küçük yeteneklerin, ahşap malzeme kullanarak kendi oyuncaklarını kendilerinin tasarlayarak yapması ve aileleriyle birlikte kaliteli vakit geçirmeleri amaçlandığı bildiriliyor.

Ailelerinin de yardımıyla hayal dünyalarındaki oyuncakları tasarlayan Çiğtanem’in minik öğrencileri, kendi oyuncaklarını yapmalarının mutluluğunu doyasıya yaşadı. Anne ve babaların hatta dedelerin ninelerin katıldığı etkinlikte, çocuklar kadar aileleri de çocuklarıyla birlikte eğlendi.  

Ahşaptan yapılan oyuncakları daha sonra boyayan çocuklar, yaptıkları oyuncaklarla doyasıya oynadılar.

Ailelerin çocuklarına aldıkları yüksek fiyatlardaki oyuncakların zamanla kıymetlerini bilmediklerini ve çocukta belli bir süreden sonra doyumsuzluğa neden olduğunu anlatan Tunay Şerbetçi, projenin önemine ve etkisine değindi.

Projenin ilk ve örnek bir proje olduğunu dile getiren Şerbetçi, “Çocuklarımız ellerinde ki oynadıkları oyuncakların kıymetini bilsinler, ne kadar emek geçiyor bunların farkına varsınlar istedik. Bir diğer amacımız da şu; çocuklarımız ve ailelerimizin birlikte kaliteli zaman geçirmelerine katkı vermektir. Burada çocuklarımız geçmişte dedelerimiz, babalarımız nelerle oynuyordu onu da görme fırsatı buldular. Çocuklarımızın teknolojiden biraz uzak kalmasının da amaçlandığı etkinliğimizde birlikte ahşaplardan oyuncaklar yaptık. Oyuncaklarını emek sarf ederek kendileri yaptıkları için ellerindeki imkanların da kıymetini bilecekleri kanısındayız. Bu projeyi elimizden geldiğince devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Projenin hem çocukları hem de ailelerini sanal alemden uzaklaştıracağını söyleyen Ressam ve Tasarımcı Halil Basri Uluğ, “Kendi oyuncağımı kendim yapıyorum projesi adı altında bu küçük minik kardeşlerimize, ahşaptan malzemeleri de temin ederek, hayal güçlerini kendilerine bırakarak oyuncaklarını kendilerinin yapmalarını sağladık. Ortaya çok güzel çalışmalar çıktı. Hepimiz hayran kaldık. Proje sonrası herkes hayal dünyasında neler olduğunu yaptığı oyuncaklarla ortaya koydu” diye konuştu.

Ailelerde projeden çok memnun olduklarını her fırsatta dile getirdiler. 

2dsc08879.jpg2dsc08895.jpg2dsc08926.jpg2dsc08935.jpg2dsc08965.jpg2dsc08970.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum