Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezinden Oryantiring Müsabakaları

Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezinden Oryantiring Müsabakaları

Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezi Çubuk’ta bir ilki daha gerçekleştirerek oryantiring turnuvası düzenledi.

Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezi Çubuk’ta bir ilki daha gerçekleştirerek oryantiring turnuvası düzenledi.

Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezi’nin organize ettiği oryantiring müsabakalarına miniklerden ve büyüklerden yaklaşık 100 sporcu katıldı.

Çubuk2 Barajı’ndaki müsabakalarda kroki ve matematiksel işlemler kullanılarak yarışıldı.

Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Tunay Nazlıay Şerbetçi, organizasyonla ilgili şunları söyledi: "Turnuvaya, 100 sporcu katıldı. Minikler ve büyükler olmak üzere rerdi ve karma gruplar halinde, hazırlanan işaretlerden ve çizgilerden faydalanılarak yarışmanın yapılması katılanlara ayrı bir heyecan yarattı. Hedef noktalarında matematiksel işlemlerin de yapılacak olması yarışma esnasında ilginç görüntülere sebep oldu. Bunu özellikle kreş seviyesindeki çocukların yapması ayrı bir mutluluktur bizim için. Çünkü bu yaştaki çocuklara o bilgiyi ve bilinci vermek elbette büyük bir gayret istemektedir. Ayrıca çocuklar açısından da büyük bir zeka gelişimine neden olmaktadır" dedi.

Turnuvanın, sporcuların aileleri, öğretmenleri ve animasyon gruplarının katılımıyla şenlik havasında gerçekleştirildiğini ifade eden Şerbetçi, "Oryantiring sporunu yaymak ve benimsetmek adına güzel bir turnuva oldu. Ailelerin desteğiyle turnuvamıza katılan sporcularımızın tamamı parkurlardaki hedefleri bularak zamanla yarıştı. En kısa zamanda parkuru tamamlayan sporcular dereceye girdi." diye konuştu.

Müsabakaya katılarak dereceye girenlere madalyaları öğretmenler tarafından verildi.

2dsc04252-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.