Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezinden Hayvan Sevgisi Eğitimi

Çiğtanem Kreş ve Etüt Merkezinden Hayvan Sevgisi Eğitimi

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Çiğtanem Kreş, Anaokulu ve Etüt Merkezi işbirliğinde çocuklara hayvan sevgisi eğitimi veriliyor.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Çiğtanem Kreş, Anaokulu ve Etüt Merkezi tarafından başlatılan projeyle sokak hayvanlarının daha güvenli koşullarda ve sağlıklı yaşamaları için çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor.

Çiğtanem Kreş, Anaokulu ve Etüt Merkezi, Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Ankara Şubesi tarafından başlatılan ‘Sokak Hayvanlarını Sevelim, Onları Aç ve Susuz Bırakmayalım’ isimli projeyle, kreş ve anaokulu öğrencilerine yönelik uygulamalı hayvan sevgisi eğitimi veriliyor.

Sokak hayvanlarının daha güvenli koşullarda ve sağlıklı yaşamaları için seferber olan Çubuk Belediyesi, hayvan sevgisini gelecek nesillere aktarabilmek adına Çiğtanem Kreş, Anaokulu ve Etüt Merkezi öğrencilerine yönelik eğitim çalışması başlattı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü Ankara Şubesi Sokak Hayvanları Birimi personelleri, minik öğrencileri ilçe genelindeki sokak hayvanlarının doğal yaşam alanları ile parkları gezerek, onlara yem, su bırakmalarını ve sokak hayvanlarına nasıl yaklaşılması gerektiği, yaralı bir canlı görüldüğünde neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi.

İlçede hayvanlara karşı sevgiyi aşılamak amacıyla başlattıkları projenin çok verimli olduğunu kaydeden Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise, proje kapsamında çocuklara sokak hayvanlarını beslemek için kap dağıttıklarını ifade ederek,”Burada gördüğünüz gibi çocuklarımıza su ve yiyecek koymak için hazır kaplar dağıttık. Çocuklar ellerinde hayvan mamalarını ve suları sokak hayvanları için belirlenen beslenme odaklarına koydular. Çocuklarımıza hem hayvan sevgisini aşıladık hem de onların hayvanlarla ilgilenmesini sağlayarak mutlu olmasını sağladık” şeklinde konuştu.

Çiğtanem Kreş, Anaokulu ve Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Tunay Nazlıay Şerbetçi ise, çocuklara bu yaşlarda hayvan sevgisini aşılamanın önemine işaret ederek Çubuk Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Minik öğrencilerde sokak hayvanlarını çok sevdiklerini ve onları besledikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum