Çiftçiye Yüzde 50 Hibe Desteği

Çiftçiye Yüzde 50 Hibe Desteği

Çubuk'ta çiftçilere ve tarım sanayicilerine, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde uygulanan yüzde 50 hibe desteği konusunda bilgi verildi.

Ankara İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma İl Proje Yürütme Birimi ve Çubuk İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından, Çubuk'ta çiftçilere ve tarım sanayicilerine, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde uygulanan yüzde 50 hibe desteği konusunda bilgi verildi.


Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde, Ankara İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma İl Proje Yürütme Birimi nde görevli ziraat mühendisleri, yüzde 50 hibe desteği hakkında bilgiler verdiler.

Çiftçilerin yanı sıra turşucu, besici, yumurta üreticisi ve kooperatif yöneticilerinin katıldığı toplantıda, ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 100 bin TL, tüzel kişi başvuruları için ise 500 bin TL olacağı ve proje tutarının yüzde 50 sine hibe yoluyla destek verildiği ifade edildi. Yetkililer ayrıca inşaat işleri alım giderlerine, makine, ekipman ve malzeme alım giderleri ile uygulama aşamasında danışmanlık hizmetleri alım giderlerine destek verileceğini belirttiler.
Bilgilendirme toplantısında yapılan sunum sonrası yapılan soru cevap bölümünde üreticilerin soruları cevaplandı. YetkiliKırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde yüzde 50 Hibe Destekli Proje Başvurularının 30 Ekim 2009 tarihinden itibaren başlayıp, 28 Aralık 2009 tarihi mesai bitiminde sona ereceğini belirtildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.