Çiftçinin Yüzü Güldü

Çiftçinin Yüzü Güldü

Çubuk'ta etkisini göstermeye başlayan yağmur çiftçilerin yüzünü güldürdü. Kurak geçen yaz mevsiminin ardından kuruyan tarlaları sürmek için yağışları bekleyen çiftçiler, çalışmalarına hummalı bir şekilde başladılar.


Tüm yurtta olduğu gibi yağışlı hava Çubukta'da da etkisini göstermeye başladı. Yağışların ardından çiftçilerden bazıları gelecek yıla hazırlamak için, bazıları da buğday ekimi için tarlalarını sürüyorlar. Yağışların ardından toprağın yumuşaması ile birlikte Çubuk ve çevre köylerdeki tarım arazilerinde çalışan traktör sayısındaki artış dikkatleri çekerken, çiftçiler geçen yıllara oranla tarla sürme işleminin geciktiğini söylediler.

Ağılcık köyün'de çiftçilik yapan Halis Erdoğan , çiftçilerin tarlasını sürmek için bekledikleri yağışların ardından çiftçilerin işe koyulduğunu belirtti. Yağışlar ile birlikte toprağın yumuşadığını ve sürülmeye el verişli hale geldiğini kaydeden Halis erdoğan "Yaz mevsimi oldukça kurak geçti. Bu sebeple tarım arazileri adeta beton gibi olmuştu. Kuru toprağı sürmek imkansızdır. Bu sebeple çiftçiler Bir aya yakın bir süredir yağmuru bekliyordu. Yağmurlar ile birlikte yumuşayan toprağı sürmeye başlayan çiftçiler çalışmasını sürdürüyor. Şu anda ben tarlamı sürüp buğday ekimi yapıyorum. Geçen yıla oranla tarlalar bu yıl daha geç sürüldü. Bu sebeple kar yağmasından önce çiftçiler çalışmalarını tamamlamaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.