Çiftçiler Şükür Duasına Çıktılar

Çiftçiler Şükür Duasına Çıktılar

İstedikleri kadar yağmur yağdığından dolayı çiftçiler, kurban keserek şükür duasında bulundu.

Gökçedere Mahallesinde yapılan şükür duasına, ilçe merkezinden ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı. Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu"nun kurban kesilmesi ve namaz kılınmasının ardından ettiği şükür duasına, vatandaşlar eşlik etti.
İnsanların inançları gereği kendisini yaratana karşı bir takım vazifeleri olduğunu bilmek adına onun verdiği rahmete şükür için bu gün burada olduklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "" İnsanlarımız kendisine sınırsız rahmet veren yaratanına karşı şükür için bu gün buradalar. Bu yıl yağmur ve kar yağışının istenilen oranda olması nedeni ile barajlarımızın doluluk oranı bir hayli fazladır. İlçemizde ve Ankara da inşallah uzun yıllar su sıkıntısı çekilmeyecektir. 2007 yılında küresel ısınma nedeniyle bir hayli zorluklar çekilmişti. Bu yıl inşallah rahmetin bolluğundan dolayı sebze ve meyvede ucuzlama olacaktır""dedi.


Bu tip etkinliklerin insanları birbirleri ile kaynaştırdığını belirten Başkan Özden, ""Gökçedere Mahallemizin tüm sakinleri ve misafirleri bir araya gelmişler güzel bir organizasyon. Bu tip etkinlikler dostlukların ve kardeşliklerin gelişmesine kaynaşmasına neden oluyor. Herkesin buluştuğu çok güzel bir etkinlik, kaynaşma baharın gelişi ile deşarj olmadır. Bu doğal terasta Çubuğumuzun güzelliklerini seyretmek için güzel bir birliktelik ve beraberliktir. Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederim""şeklinde konuştu.
Gökçedere Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı İbrahim Kocabaş"ta son iki yıldır kuraklık yaşadıklarını, bu nedenle ürünlerinde verim ve kalite kaybı olduğunu söyledi.

 
Tarımsal üretim için yağışın vazgeçilmez olduğunu belirten Kocabaş, şöyle konuştu: ''Bu yıl yağışlar istediğimiz gibi gerçekleşti. Bu durumdan memnuniyet duyan çiftçimiz de böyle bir şükür duasında bulunulmasını talep etti. Biz de Mahalle Muhtarımız Veli Doğan ile bu talebi kabul ederek köylülerin katkıları ile yağışlara şükür duası düzenledik.''
Daha önceleri yağmur duasına çıktıklarını ifade eden Kocabaş, ''Bir daha kuraklık yaşanmasın, her yıl kar ve yağmur yağsın. Memleketimize bereket gelsin. Ekonomik krizin olumsuz etkileri en kısa sürede sona ersin'' dedi.
Duaların ardından vatandaşlara, kurban eti, pilav ve ayran ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum