ÇİFTÇİLER “METEOROLOJİ VE TARIM” KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

ÇİFTÇİLER “METEOROLOJİ VE TARIM” KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Orman ve Köy İşleri Bakanlığı Meteoroloji 9. Bölge Müdürü Mustafa ÖZÜNLÜ tarafından Çubuk Ziraat Odası’nda “Meteoroloji ve Tarım İlişkileri “ konusunda çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 Şuayip YAMAN

Çiftçiler artık etkili olan ve üreticinin tarlada hasadını beklediği ürününü kullanılamaz duruma getiren yoğun yağıştan artık büyük hasar görmeyecek ve mağduriyet yaşamayacak. Önceden bilgilendirilecekler.

 

Meteoroloji 9. Bölge Genel Müdürü Mustafa ÖZÜNLÜ, Çubuk İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz AKBAYRAK, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan GÜLLE, Akyurt Ziraat Odası Başkanı Satılmış KARTAL, Kalecik Ziraat Odası Başkanı Ömer ŞAHİN; Çubuk Ziraat Odası Danışmanı Ziraat Mühendisi Nejla TOZLU, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah ESRE ve beraberindeki muhtarlarla birlikte çiftçilerin katıldığı toplantıya ilgi oldukça fazla idi.

 

Meteoroloji 9. Bölge Genel Müdürü Mustafa ÖZÜNLÜ konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada,  Tarımsal üretimde meteorolojik verilerin son derece önemli, yeni sistemle çiftçilerimize bölgelerine göre anlık hava durumlarını hızlı bir şekilde iletebileceğiz.

 

Ankara'da 45 istasyondan anlık veriler aldıklarını ifade ederek, sistemden yararlanan çiftçilerin sürprizlerle karşılaşma oranının yok denilecek kadar az olduğunu vurguladı.

Tarımsal üretimde meteorolojik verilerin son derece önemli olduğunu kaydeden Özünlü, yeni sistemde çiftçilere bölgelerine göre anlık hava durumlarını hızlı bir şekilde iletebildiklerini söyledi.

“Çiftçilerimiz artık istedikleri bilgiye anında ulaşabilecek”

 

Tarımsal üretimle ilgili olan kurum, kuruluş ve kişilere daha iyi hizmet verebilmek ve istenen bilgilere çok kısa sürede ulaşılmasını sağlamak amacıyla, internet ortamından veri aktarma sistemini hizmete soktuk. 

 

Türkiye Meteoroloji Arşiv Sistemi, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü birimleri tarafından elde edilen meteorolojik verilerin arşivlenmesi ve sunumu için geliştirilmiş bir sistemdir. Artık bundan sonra bütün çiftçilerimiz, araştırmacılar ve üniversitelerimiz sistem üzerinden anında istedikleri bilgilere ulaşabilecekler.

Zirai meteorolojik veriler, ürün kalitesi ve rekoltesi için çok önemli”

 

Tarımla uğraşanlar internet ortamında artık zirai tahmin raporuna detaylarıyla ulaşabilecekler. Zirai don, nem tahminleri, hasat zamanı tahmini, buğday verim tahminleri, toprak sıcaklığı gibi bilgilere artık internet ortamından sitemize girerek öğrenebilecekler. Amacımız en iyi ve sağlıklı meteorolojik verileri, en kısa sürede yayınlayarak, ilgililerin bu verilerden istifade etmesini sağlamaktır.

Sitemizde her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.. Ayrıca bize telefonla da ulaşabilirsiniz.

 

Bundan böyle ziraat odası başkanlıklarına ve muhtarlarımızın telefonlarına tehlikeli yağış ve dolu hakkında uyarı mesajları gelecek.

 

Sizlerle sürekli olarak karşılıklı fikir alış-verisinde bulunacağız. Dedi.

 

Bilgilendirme toplantısının çiftçilerimiz için çok yararlı olduğunu ifade eden Ziraat Odası Başkanı Orhan GÜLLE yaptığın açıklamada, Meteorolojik veriler üyelerimiz için hayati önem taşımaktadır. Odamıza gelen tüm uyarıları bundan sonra çiftçilerimize mesaj yoluyla anında iletebileceğiz dedi.

 

İrtibat Hattı:

 

0 312 302 27 27 (Tahmin merkezi)

 

Zirai @ mgm.gov.tr     

img_3656-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.