Çift Kanatla Uçulur

Çift Kanatla Uçulur

Ömer Takdemir İmam Hatip Lisesi Tübitak 49.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türk Dili ve Edebiyatı ve Fizik branşlarında eğitimi renklendiren projeleriyle dereceye girerek her iki branşta da ikincilik kazandı.

Çift Kanatla Uçulur

Bir insanın yaşadığı dünyanın farkına varması, onu anlayabilecek bir şuura sahip olması gerekir. Bunu kavradıktan, analiz ettikten sonra “iyiyi, kötüyü, güzeli, çirkini” seçebileceği bir iradeye sahip olması onu güçlü kılar. Akabinde bu seçimleri kalıcı hale getirebilecek bir duruş sergileyebilmesi en ideal olandır.

İşte bunu gerçekleştirebilmek, hakikat güneşini görmek için hem aklın, hem de vicdanın gözlerine ihtiyaç vardır.

Yani yolculuk  çift kanatlı olmalı…

Çünkü tek kanatla uçulmaz.

İmam Hatip Liseleri Türkiye’de çift kanatlı eğitimin umuduyla açılan okullarımızdır.

Bu amaçla açılan okullarımızdan biri olan Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim öğretime başladığı ilk günden beri alanında uzman kişilerle öğrencileri için yaptığı akademik faaliyetler, seminerler ve konferanslarla ön plana çıkmaktadır.

Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi geçtiğimiz hafta yapılan ve Çubuk’taki tüm liselerimizin toplam 14 öğrenci ile katıldığı Türkiye Gençlik Kongresi ilçe münazaralarında 7 öğrenci ile zirveye çıktı. Tartışılan konu başlıkları oldukça dikkat çekiciydi: Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele, Gündelik Hayatta Doğruluk, Popüler Kültür, Toplumsal Hayatta Rollerimiz, Çevre ve Doğa Bilinci, Özgürlük mü Adalet mi, Bilgi Kaynaklarımızın Sorgulanması.

Toplumun önemli meseleleri ve çözüm bekleyen sorunlarının anlaşılması için sözün gençlere verildiği “Genç Türkiye Kongresinde” gençler yaptıkları analizlerle bizlere umut verdiler.

Yine Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK 49.Liseler Arası Proje Yarışmasında Türk Dili ve Edebiyatı ve Fizik branşlarında yaptıkları projeleriyle yüzlerce özel ve devlet okulu arasından her iki branşta da bölge ikinciliği kazandı.

Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi alanında da Ankara’da hem akademik ve sosyal çalışmalar hem de bilimsel etkinlikler bakımından Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden sonra en çok dikkat çeken İmam Hatip Lisesi konumunda yoluna devam etmektedir.

4-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.