CHP’Lİ VEKİLLERDEN CHP ÇUBUK İLÇE’YE ZİYARET...

CHP’Lİ VEKİLLERDEN CHP ÇUBUK İLÇE’YE ZİYARET...

CHP Ankara 2. Bölge milletvekilleri Murat Emir ve Yıldırım Kaya ile vekilliği çok az bir farkla kaybeden Semra Dinçer 30 Haziran Cumartesi günü sırasıyla Altındağ, Keçiören, Pursaklar ve en son olarak da CHP Çubuk İlçe Başkanlığı Seçim Bürosu’nu ziyaret e

Şuayip YAMAN

CHP Ankara 2. Bölge milletvekilleri Murat Emir ve Yıldırım Kaya ile vekilliği çok az bir farkla kaybeden Semra Dinçer 30 Haziran Cumartesi günü sırasıyla Altındağ, Keçiören, Pursaklar ve en son olarak da CHP Çubuk İlçe Başkanlığı Seçim Bürosu’nu ziyaret ederek teşkilata teşekkürlerini ilettiler.

 

27. Dönem CHP Ankara 2. Bölge milletvekilleri Dr. Murat Emir, Yıldırım Kaya ile seçimi çok az bir farkla kaybeden Semra Dinçer saat 14.30’da Çubuk İlçe Örgütü’nü ziyaret ettiler.

 

Ankara 2. Bölge 2. sıradan CHP’den 27. Dönem Milletvekili seçilen Yıldırım Kaya Çubuk İlçe Örgütü’ne teşekkür ederek, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdiği konuşmasında “Altındağ, Keçiören, Pursaklar ve Çubuk ilçe örgütlerimize, seçimlerdeki yoğun ve fedakâr çalışmaları nedeniyle teşekkür ziyareti gerçekleştiriyoruz.

 

Bugünkü ziyaretlerimizin son durağı Çubuk...

 

Bugün birlik olma günü. Önümüzde yerel seçimler var. Yorulmak yok, çalışmaya devam...

 

Kırşehirli eğitimci Yıldırım Kaya konuşmasına şöyle devam etti: “AKP ve MHP ittifakının ortak planı İYİ Parti’yi seçime sokmama üzerine kurulmuştu. HDP’nin ise baraj altında bırakılması oyunun diğer bir parçasıydı.
 
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ilmik ilmik dokuduğu toplumsal barış politikasıyla, attığı cesur adımlar “olmaz” denilenlerin olmasını sağladı.

 

15 milletvekili hamlesiyle İYİ Parti’yi seçime sokmama oyununu bozdu. İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile “söz konusu vatansa gerisi teferruat” diyerek, “Millet İttifakı” kurulması, toplumun kucaklaşması için büyük bir heyecan yarattı.

 

İYİ Parti ve HDP’nin Meclis’e girmesi toplumsal barışımız ve demokrasimiz için büyük bir kazançtır. HDP baraj altında kalsın, İYİ Parti’yi de seçime sokmayalım, onların oylarının üzerine çöreklenelim diyenlerin hevesleri kursaklarında kalmıştır.

 

İYİ Parti 43, HDP 67 milletvekili çıkartarak meclisteki dengeleri tamamen değiştirmiştir.
 
İYİ Parti ve HDP Meclis’e girememiş olsaydı aldıkları 100 milletvekili büyük oranda AKP’ye geçecekti. AKP mecliste denetlenmesi imkânsız ezici bir çoğunluğa ulaşmış olacaktı.
 
Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı yapılması, toplumun her kesiminden büyük bir coşku yarattı. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem ince de adaylığının açıklandığı gün milyonların önünde CHP rozetini çıkartarak, “Hepinizin Cumhurbaşkanı adayıyım” dedi. Her kesimden insanımız da onu “herkesin” Cumhurbaşkanı adayı olarak bağrına bastı.
 
Örgütümüz büyük bir hassasiyet ve özveri göstererek Cumhurbaşkanı adayımızın mitinglerinde sadece Türk bayrağı dalgalandırdı, parti bayrağını kullanmadı.
 
Cumhurbaşkanı adayımız da sözünü tutu, mitinglerinde ne CHP’ye oy istedi ne de canla başla çalışan CHP milletvekili adaylarıyla gövde gösterisi yaptı. Genel Başkanımız da bu politika kapsamında hep geri planda, bir adım geri de durarak çalışmalarını yürüttü.
 
Örgütümüz ve milletvekili adaylarımız Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin yanında oldu. Afiş astı, broşür dağıttı, pankart taşıdı, kapı kapı, sokak sokak çalıştı büyük emek harcadı. Sandıklara canla başla sahip çıktı. OHAL’in tüm olumsuz koşullarına rağmen, en ücra köşelere sandık görevlisi, müşahitler görevlendirdi. Dövüldüler, kovuldular ama sandıkları asla terk etmediler.
 
Bu seçimdeki en büyük eksikliğimiz, parlamento çoğunluğu olmazsa bu işin olamayacağını propagandasını yüksek sesle yapmamamız oldu. Toplumun her kesiminden Cumhurbaşkanı adayımıza gelen oyları ‘Millet İttifakı’na ya da CHP’ye yönlendiremedik.
 
Diğer bir eksikliğimiz ise, Genel Başkanımızın çizdiği politik hat örgütümüz tarafından yeterince kavranamadı. Yeni bir örgütlenme, mücadele anlayışı ve çalışma tarzına ihtiyacımız vardır. Buna uygun kadrolarımızı oluşturma görevi önümüzde duruyor.
   
AKP 1 Kasım genel seçimlerinde % 49,5 oy alırken, 24 Haziran’da % 7 oy kaybederek, oy oranı %  42,5’e geriledi.
 
24 Haziran seçimlerinde elini taşın altına koyan CHP, diğer partilerin de Meclis’e girmesi için demokrasi mücadelesi vermiştir.

 

Bu seçimde % 22,6 oranında oy alan CHP, uyguladığı politikalarla AKP’nin meclisteki çoğunluğuna da son vermiştir.
 
Bu seçimde kazanan Türkiye demokrasisi oldu.
 

Yılmak yok, yorulmak yok!
 

Demokrasi, hak, hukuk, adalet yürüyüşümüz devam ediyor. Fiili ve meşru mücadelemiz, bu topraklara barış, huzur, adalet ve refah gelene kadar sürecek...
 

Tartışmalı bir seçim daha geride kaldı. Artık önümüze bakmalıyız. Belediye Başkanlığı seçimlerine odaklanmalıyız. Aday belli olmadan şimdiden hazırlanmalıyız.” Dedi.

  

Üçüncü kez Ankara 2. Bölge milletvekili seçilen Dr. Murat Emir, “Verdiğiniz desteğe yeniden vekil seçilmem sebebiyle paylaştığınız duygu ve düşüncelere teşekkür ediyorum.
 
Çok zor koşullarda çalıştık. İktidar hegemonyası ve sosyo-ekonomik koşullara rağmen çalıştık.
 
Oysa hiç bu kadar umutlu olmamıştık. En azından Semra Hanımı (Dinçer) oraya (Meclis’e) taşımak isterdik. Bu bitmeyen bir mücadele.
 
Mücadelemiz Mustafa Kemal’in emrettiği ilkelerin mücadelesi.
 
Yarım bir sevinç yaşasak da demokrasi ve adalet yolundaki mücadelemiz hiç eksilmeden devam edecek.
 
Türkiye’yi iyi bir vizyona taşıyacak mücadelemize devam edeceğiz.
 
Önümüzdeki süreçte de bir ve beraberiz.
 
Daha fazla çalışma, gayret ve dayanışmayla karşı karşıya kalacağımız sorunların üstesinden geleceğimizden eminim. Yaşasın CHP, yaşasın eşit, özgür gelecek mücadelemiz...”
 
“Çubuk’un bizden alacağı var”
 
Çubuk’a daha çok geleceklerini ifade eden Dr. Murat Emir, “Çubuk bizim daha çok ziyaret edebileceğiz bir yer.
 
Seçim sürecinde sonuca katkı verebileceğimiz anlamda köylerimizi de gezmek isterdik. Bu konuda Çubuğun bizden alacağı var.”
 
“Şanlıurfa’da gerekli itirazları yapacağız”
 
Seçim günü Şanlıurfa’da yaşanan olaylara da değinen Dr. Murat Emir, “Şanlıurfa Merkez’deki okulları dolaşırken oyumuzu da kullandık. Yaratılan baskı ve engellemelere karşın her türlü usulsüzlük ve hukuksuzluğu tespit ve takip ettik.
 

Müşahitlere yönelik darp ve tehditler nedeniyle, başta Şanlıurfa Merkez’e bağlı Eyyübiye ve Halliye köyleri olmak üzere pek çok köyde müşahitleri geri çekmek zorunda kaldık.

 

Urfa Valisi'yle durumu bizzat görüştüm, önlem alacağını söyledi. Ancak şimdiden sandıklar boşaltılarak, blok oy kullanmaya hazır hale getirildi. Biz tutanakları tuttuk. Gerekli itirazları yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın...”

 

“YKS’ye giren öğrencilere başarılar diliyorum”

 

Dr. Murat Emir Türkiye genelinde yapılacak sınavla ilgili olarak , “Bugün Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren tüm öğrencilere, hayallerini gerçekleştirecekleri bir üniversiteye yerleşmeleri dileğiyle başarılar diliyorum.”

 

CHP Çubuk İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan  “ilçedeki seçim sonuçları ile ilgili toplantıyı daha sonra yapacağız. En büyük kaybımız Semra Hanım’ın (Dinçer) kazanamaması. Çünkü milletvekilliği son anda direkten döndü.

 

AK Parti’nin ilçede oy kaybı en büyük sevinçtir.”

 

Milletvekilliğini çok az bir oyla kaybeden Semra Dinçer, “5.438 oy seçim sonucu ile Çubuk Bölgede en az oy kaybettiren ilçedir.

 

Ülkemizin durumu görünenden daha kötüye gidiyor. Bu kötü gidişe “dur” demeliyiz. Türkiye bu kötü gidişten bir an önce kurtulmalıdır. Bu nedenle örgütlerimize çok öenmli görevler düşüyor.

 

Ülkemizi bu kötü gidişten kurtaracak güç ve parti de CHP’dir.  CHP, kuruşusun ve kurtuluşun Partisi’dir.

 

CHP olarak yerel seçimlere çok önem vermeliyiz. Bunun için her kademede ki partilimize büyük görevler düşüyor. Örgütlerimizle çok iyi çalışmalıyız. 

 

Şimdi parti içi sorunları tartışma zamanı değil, CHP’yi belediyelerde iktidara getirerek Türkiye’yi kurtarma zamanıdır. ”

 

CHP Çubuk İlçe Örgütü Başkan Yardımcısı Alaaddin Cinalioğlu, “ İl’in yeterli desteğini alamadık. İlçede neredeyse tüm partiler iftar programları düzenlerken biz böyle bir etkinliği yapamadık.  Ramazan kolileri gelmedi.”

 

CHP Çubuk İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan, “Seçim akşamı İlçe seçim Büromuza yapılan saldırıların nedeni, “Bu kaleyi size kaptırmayız” idi.

 

Semra Dinçer,, “Mücadelenin simgesi bu bina ise,  önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir belediyesini almalıyız.”

 

Eski CHP Çubuk İlçe Örgütü başkanlarından Ali Naci Yeşiltepe, “24 Haziran seçimlerinde 20 köyden CHP’ye “0” oy çıktı.

 

Onun analizin yapmak gerekir. 4 Bölge milletvekilimiz seçim öncesi o yerlere gidip, “Çay içmeye geldik” diye ziyarette bulunacaklardı. Durum değişebilirdi.

 

Genel Merkez’in ve İlçe Örgütü’nün seçimin analizini tam yapması gerekir.

 

Yerel Seçimlere iyi hazırlanmamız gerekir.

 

1960’da Çubuk’a geldim. Öğretmen Sendikalarında görevler aldım, demokratik mücadelelerde bulundum.

 

O dönemlerden beri köylerdeki çalışmaların zayıf olduğunu gördüm.

 

Bu ülkenin kuruluşunda CHP var.

 

Çubuk’un ayrı bir özelliği var; Ekonomisi zayıf. Son dönemlerde sosyo - ekonomik yönden zayıf insanlardan oluşan bir göç aldık. AK Parti bunların oylarıyla ayakta duruyor.

 

Bu binamız başlı başına bir sorun. Genel Merkez ve İl teşkilatı bu sorunu çözmeli.

 

Binayı sürekli açık tutarsak başarılı oluruz. 

 

CHP Çubuk’ta; 1973-1977 döneminde Belediye Başkanlığını kazanmış bir Parti.”

 

Ankara 2. Bölge Milletvekili Yıldırım Kaya, “Biz gelmesine geliriz de; Doğumunuzdan, düğününüzden, hastanızdan ve ölümlerinizden haberimiz olmazsa nasıl geleceğiz?

 

Biz hızlı bir değerlendirme yapacağız.

 

Sizden ricamız; diğer 10 ilçemizin hepsini de dolaşmamız gerekiyor. Bunlar bizim bir saatimizi alır. Bunu sizler organize edeceksiniz...”

 

Ali Rıza Gökoğlu, “ 24 Haziran akşamı YSK önünde neler oldu? Genel Başkan değişecek mi? Bu konularda kuşkular ve soru işaretleri var.

 

Burada seçim çalışmaları yaparken broşürler, bayraklar İl’den geç geldi.”

 

Bölge Milletvekili Yıldırım Kaya, “Bunlar kesinlikle doğru değil. Genel Başkan değişmeyecek.

 

Soysuzlukla uğraşmak varken, başka şeylerle uğraşmayı bırakalım.

 

Parti’ye taş atanları bulmamız lazım.”

 

Ankara 2. Bölge milletvekilleri Dr. Murat Emir, Yıldırım Kaya ve 27. Dönem milletvekili adayı Semra Dinçer CHP Çubuk İlçe “Seçim Bürosu” önünde partililerle bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ardından Ankara’ya hareket ettiler.

dscn7955-vert-001.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.