CHP’Lİ VEKİLDEN ÇUBUK İLÇE’YE ZİYARET

CHP’Lİ VEKİLDEN ÇUBUK İLÇE’YE ZİYARET

CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Dr. Murat Emir CHP Çubuk İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. İlçe Örgütü ve partililerin sorunlarını dinledi.

 Şuayip YAMAN

CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Dr. Murat Emir, CHP Çubuk İlçe Örgütü’nün ziyaret etti. Partilerle sohbet eden Dr. Emir partililerin ve ilçenin sorunlarını dinledi. Sorunları Meclis’e ve ilgili makamlara ileteceği sözünü verdi.

 

İç ve dış politikası hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Emir, “Tür dış politikası bu iktidar döneminde iflas etmiştir. Keza iç politika da öyle...

 

Ülkemizde güvenlik sorunun olduğu için; Alman yetkililer Türkiye’deki vatandaşlarına, “Alman vatandaşlar sokağa çıkmasın”, ABD’li yetkililer de, “ABD’li vatandaşlar sokağa çıkmasın” diye vatandaşlarına telkinlerde bulunuyorlar.

 

Peki, bizim vatandaşlarımızın sokağa çıkmama gibi bir durumu olabilir mi? İyice duvara yaslanmış durumdayız.

 

Bunlara karşılık CHP ne yapıyor, ne yapmalı?

 

Onlar kaos olsun istiyorlar. Çünkü kaostan besleniyorlar. Kaostan AKP ve PKK nasipleniyor.   Oysa 80 milyon barış ve demokrasi istiyor. Biz demokrasi istiyoruz, herkes böyle istiyor.

 

Onlar bir adamı kral yapmak için siyaset yapıyorlar.

 

Biz her türlü platformu kullanmak istiyoruz;

Meclis var.

Parti grupları var.

Demokratik sivil toplum örgütleri var.

Çok az kalmış olmasına rağmen basın var.

Tekrar alanlarda olmak için parti örgütlerimizle iç içe olmak var.

Önümüzde yeni bir sandık daha var: Referandum sandığı var.

 

Her şeye rağmen Çubuk ilçesi bambaşka sıcak.Dalyasan,Dağkalfat, Sele, Çit, Sarıkoz, Susuz köylerinin içme suyu sorununu Meclis’e taşımıştık.”

 

Dr Murat Emir, dokunulmazlık konusunda kendisine yöneltilen bir soruya da, “Kürsü dokunulmazlığı hariç hepsi kaldırılsın” şeklinde cevap verdi.

 

Bir partili, “Sayın vekilim Tahtayazı çöplüğü ilçeye çok yakın aynı zamanda da çok pis kokuyor buna bir çözüm istiyoruz” dedi.

 

Yine bir partili, “Sayın vekilim asfalt paraları yüzünden gayrimenkullere haciz kondu. Seçimlerden önce alınmayacak deniliyordu”

 

Akkuzulu Mahallesi’nden bir vatandaş, “Sayın vekilim Akkuzulu’ya 1974 yılında eski başbakanlardan merhum Ecevit döneminde bir sağlık ocağı yapılmıştı. O zamanlar ihtiyaca cevap veriyordu. Ama şimdi cevap vermiyor. Çünkü Köy 1000 hane oldu yaklaşık 3-4 bin nüfusu var. İhtiyaca cevap vermiyor. Büyütülmesini istiyoruz.”

 

Milletvekili Dr. Emir, “Büyükşehir Yasası hiçbir kimsenin kabul edebileceği bir olay değil...

Biz ricacıyız. Taleplerinizi ilgili kurum ve makamlara kesinlikle iletiyoruz. Yine de bu taleplerinizi ilgili makamlara ileteceğim ve takipçisi olacağım. Yetkililer İnşallah bu taleplerinize olumlu bakarlar ve gerçekleştirirler. Ben elimden geleni yapacağım. Bu konuda bir kuşkunuz olmasın.

 

Ama yine söylüyorum bizim yaptırım gücümüz yok. Çünkü biz iktidar değiliz”

 

CHP eski Çubuk İlçe Örgütü Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, “ Teröre karşı CHP’li olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak alanlara çıkmalıyız. Elimiz kolumuz bağlı oturmamalıyız.

 

Terörden nemalanıyor seçim kazanıyorlar, oyumuz arttı diyorlar. Kalem tutanları bile terörist ilan etmek istiyorlar. Biz ise 60 yıldır aynı yerde sayıyoruz.

 

İlçeye Organize Hayvancılık İhtisas Bölgesi yapıyoruz dediler. Alt yapı için milyonlarca lira yatırım yaptılar. Şimdi vazgeçtiler. İlçe halkının suyunu Akyurt’a, Pursaklar’a, Kazan’a verdiler.

 

İlçede sosyal demokratlar görevden alınıyor.

 

Gazi Üniversitesi Yerleşkesi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne devredildi. İki yıllık sağlık meslek yüksek okulları geldi. Daha fakülte bile kurulamadı.

 

Çubuk Devlet Hastanesi’nde doğru dürüst hizmet verecek doktor yok, yönetici yok.

 

Örgütlü çalışma binada oturmakla değil, alanlara inmekle olur.

 

Oy alamadığımız yerlere sadece seçimden seçime değil, diğer günlerde de gitmeliyiz.”

 

CHP eski Çubuk Belediye Başkan adayı ve Ziraat Yüksek Mühendisi Cemil Ala, “Kırmızı et fiyatları ülke gündeminde... Daha düne kadar Ankara’nın et ihtiyacının yüzde 45-48’i Çubuk’tan karşılanıyordu. Şimdi Ankara’dan Çubuk’a et geliyor.

 

Esenboğa ve çevresi hakikaten kötü kokuyor. Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 2500 dönüm arazi ayrıldı. Bunun 850 dönümü kamulaştırıldı. 123 üye yaptılar. Sanayi Sitesi gibi 100, 250 ve 500 büyükbaş ahırlar için üniteler kuruldu. Bu üniteleri kiralayacak besicilerden (6 bin, 15 bin ve 30 bin lira gibi) paralar yatırıldı.

 

Alt yapı için dünyanın parası harcandı. Ama henüz yapılan bir şey yok...”

 

Ömercik Mahallesi Muhtarı, “İlçeye (28 km.) uzak köye asfalt attılar. Ama bizim 3 km. olan köy yolumuza siyasi görüş farklılığımızdan dolayı asfalt atmadılar.

 

Köyümüz girişinde 7-8  tane büyük ahır yapıldı.

 

Yine Ömercik, Ağılcık ve Sünlü mahallelerinin 500 metre yakınına “mayıs (gübre) toplama” alanı yaptılar. Bunlar zamanla kötü koku yapmaz mı? Bu mayıslar önceleri tarlalara gübre olarak serpilirdi.”

 

Bölge Milletvekili Dr. Murat Emir ziyaret sonrası CHP İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan ve beraberindeki heyet ile esnaf ziyareti yaptı, onların sorunlarını dinledi.

 

Sağlık memuru İsmail Karagöz’ün ailesine taziye de bulunuldu

 

Bölge milletvekili Dr. Murat Emir, CHP Çubuk İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan ve yönetim kurulu üyeleri Alaadin Cinalioğlu,  İzzet Demirarslan, Ali Rıza Gökoğlu, Mehmet Özgören ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Mercanoğlu ile birlikte, Ankara Kızılay’da hainler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Sağlık Memuru İsmail Karagöz’ün Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Sağlık memuru İsmail Karagöz’e Allah’tan rahmet, kederli ve acılı ailesine başsağlığı ve sabır dileyen Dr. Murat Emir, şehidin gözünden rahatsız olan annesinin tedavisi için destek sözü verdi. Aileden sorunları olduğunda kendisini her zaman arayabileceklerini söyledi.

 

Ankara’da özel bir hastanedeki nöbetine giderken Kızılay'daki bombalı terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren Sağlık Memuru İsmail Karagöz, 15 Mart Salı günü Camii Kebir’de kılınan Cenaze Namazı’ndan “Paşa Mezarlığı’na defnedilmişti...

chp-vert-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.