CHP’Lİ ADAYLAR ÇUBUK’TA...

CHP’Lİ ADAYLAR ÇUBUK’TA...

CHP Ankara 2. Bölge 3. sıra milletvekili adayı Semra DİNÇER, 5. sıra milletvekili adayı Murat KAVUNCU ile 9. sıra milletvekili adayı Mustafa Nadir ER seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütleri temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ettiler;

Şuayip YAMAN

CHP Ankara 2. Bölge 3. sıra milletvekili adayı Semra DİNÇER, 5. sıra milletvekili adayı Murat KAVUNCU ile 9. sıra milletvekili adayı Mustafa Nadir ER seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütleri temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ettiler; sorunlarını dinlediler, CHP Parti programı ve seçim vaatleri ile ilgili açıklamalarda bulundular.

 

Adaylar genel olarak “ CHP'liler mücadele insanlarıdır... Her zaman adaleti savunmuşlardır, kavgayı değil barışı savunmuşlardır.

 

CHP büyük dönüşümleri gerçekleştirenlerin partisidir.  CHP ülkenin çıkarlarını sonuna kadar savunanların partisidir. Bugün hepimize tarihi bir görev düşüyor.

 

Türkiye, huzur istiyor, Türkiye tek adam rejimi değil, demokrasi istiyor. Mafya devleti değil, haktan yana devlet istiyor. Bu seçimler tarihi seçimlerdir.” Görüşlerinden hareket ederek vatandaşların sorularına konu başlıkları ile aşağıdaki cevapları verdiler;
 

“BU DÜZENİ NASIL DEĞİŞTİRECEĞİZ?”

 

Bu düzeni nasıl değiştireceğiz? Bu gerçeği toplumun önüne net şekilde koymamız gerekiyor. Türkiye ekonomisi değişim ve dönüşüme ihtiyaç duyuyor. 16 yıl Türkiye'ye yönetenler bu değişik ve dönüşümü gerçekleştirebilir mi?

 

Onların seçim bildirgelerini dinledim. Onlarınki ranta dönük. Bizim bildirgemiz insana ve üretime dönük. Ranta dönük bir bildirge değil insana yönelik bir bildirgeyle yola çıktı.

 

Değişimi nasıl yapacağız? Hangi devlete bakarsanız bakın büyük değişim ve dönüşümler planlama ile olmuştur. Eğer bir ülke önümüzdeki 100 yılı planlamışsa o ülke dünyada söz sahibi olur. İşin anahtarı geleceği planlamaktadır

 

16 yıldır ülkeyi yönetenler devlet planlama teşkilatını kapattılar. Biz Türkiye'nin geleceğini planlayacak yeni bir kurum oluşturacağız. İnsani Geliştirme Stratejileri ve Bilgi Kurumu'nu kuracağız.

“BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ”

 

Eğer bir ülke önündeki 100 yılı planlayamıyorsa geri kalmaya mahkumdur. Biz mademki Türkiye'de büyük bir değişimi sağlayacağız o zaman şimdiden gecikmeksizin geleceğimizi planlamak zorundayız. Bu kurumda Türkiye'nin en saygın bilim insanları çalışacak. Bilgi üretecekler ve geleceği planlayacaklar.

 

Bugün bir başka gerçeğe de tanıklık ediyoruz. Bizim bilim insanlarımız geleceği başka ülkelerde arıyorlar. Yaşadığımız en büyük ayıplardan birisi de budur. Bir de Cumhuriyet'in ilk yıllarına bakın Batı'nın bilim insanları Türkiye'ye geliyordu. Şimdi bizim parlak beyinlerimiz Batı'ya gidiyor. Beyin göçünü tersine çevireceğiz.

 

“KOBİ'LERE 1 YIL “0” FAİZLİ KREDİ”

 

Dünya sanayide 4.0'ı konuşuyor. Dünyanın hiçbir lideri yol, köprü yapıyoruz diye övünmez çünkü bunu ayıp sayar. Elin oğlu uzaydan altını nasıl getiririm diye mücadele ediyor.

 

Türkiye'yi bölgesinde 21. yüzyılın lideri yapmaktır. Bilim ve teknolojideki hızlı dönüşüm bizim de hızlı adım atmamıza neden oluyor. Dijital dönüşüme ayak uydurulması gerekiyor.

 

Hızlı değişim ve dönüşüme ayak uyduran firmalar KOBİ'lerdir. KOBİ'lere biz ne yapacağız?

Sayın Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı olduğu CHP'nin parlamentoda çoğunluğu olduğu

 

Türkiye'de KOBİ'lere vergi ve sigorta borcun yoksa 1 yıl süreyle 0 faizli kredi vereceğiz.

 

Vergi ve prim borcu zamanında ödenince devlet en az 322 milyar lira az borçlanacak.

 

Türkiye, dünyanın en büyük faizini ödemeyecek. Bu vergisini ve sigortasını zamanında ödeyenler için. 

 

Piyasalara istikrar gelecek. Herkes neyin ne yaptığını bilecek. KOBİ de kendisine yol çizecek.

 

Kayıt dışı büyük ölçüde sonlandırılacak. Katma değeri fazla olan şirketlere de yine sıfır faizli kredi imkânı sağlayacağız.

 

Bunun sonucu da ihracatımız geleneksel ürünlerin dışına çıkacak ve çok daha fazla döviz getirisi olan Türkiye'yle karşı karşıya olacağız. Türkiye en geç 5 yılda orta gelir tuzağını aşacak ve kişi başına düşen gelir 15 bin dolar olacak.

 

“ÇİFTÇİYİ YENİDEN MİLLETİN EFENDİSİ YAPACAĞIZ”

 

Fiskobirlik, TARİŞ, ÇUKOBİRLİK, Et ve Süt Kurumu gibi kurumları yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçiyi güçlendireceğiz. Fındıkta dünya lideriyiz. Ama fiyatını biz belirlemiyoruz. Karadeniz'de ‘Fındık Borsası’nı kuracağız.

 

Fiyatını Türkiye belirleyecek. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız ifade etti: “çiftçiye mazotu KDV'siz ve ÖTV'siz 3 liradan vereceğiz” diye. İtiraz ettiler;

 

Sayın İnce bindi çiftçinin traktörüne “doldur bakalım şu traktörünü” dedi. 5 lira 72 kuruşa litresi mazot aldı. Tarım Bakanı'nın Türkiye'den haberi yok.

 

  • Tarım Teknoloji liseleri kuracağız.
  •  Çiftçiyi yeniden milletin efendisi yapacağız.
  • Çiftçi bir yıl önceden ne üreteceğini bilecek ve kar edecek. Mazotu düşük fiyattan vereceğiz.

 

Muharrem İnce'nin de Kılıçdaroğlu'nun da sözü “Tarımda Türkiye'yi dünya lideri yapacağız.”

 

“ŞEKER FABRİKALARINI GERİ ALACAĞIZ”

 

Şeker fabrikalarını geri alacağız. Onlar bu milletindir, birilerini değil. Esnaf zor durumda biliyorum.” Esnaf Bakanlığı” kuracağız.

 

Onlar diyorlar ki biz zaten esnafı bitireceğiz. Sabahın köründe dükkanı açan esnaf için biz diyoruz ki, senin kira stopajı derdinden kurtaracağız. Esnaf Bakanlığı kurup bütün sorunlarını çözeceğiz.

 

“ANADOLU'YU YENİDEN ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

 

Anadolu'yu şaha kaldıracağız. Anadolu'nun içini dolduracağız. O Kuvay-i Milliye hareketinin göz bebeği Anadolu'yu yeniden şaha kaldırmak benim de Muharrem İnce'nin de namus borcudur. İki dev projeyle Anadolu'yu şaha kaldıracağız. 

“180 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ”

*  Bir yılda 180 bin öğretmen atayacağız.

*  Öğretmenler kadrolu olacak.

*  24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere ayrıca birer maaş ikramiye vereceğiz.

 

Rantiyeye değil öğretmene vereceğiz. Rantiyeye değil üretene vereceğiz. Ve bir darbe kurulu olan YÖK'ü kaldıracağız.

 

“FİLİSTİNLİLERE VİZEYİ KALDIRACAĞIZ”

Dış politikada büyük başarısızlık yaşıyoruz. Bunu aşacağız. Avrupa Birliği ile ilişkileri düzelteceğiz. Fasıl açacaklar mı diye beklemeyeceğiz. Tam demokrasi için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

 

Filistinlilere vizeyi kaldıracağız. Filistinlilerde de İsrailliler gibi vizesiz gelebilecekler. Mavi Marmara anlaşmasını iptal edeceğiz. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracağız. Kurucuları Türkiye, İran, Irak ve Suriye olacak.

 

“OHAL’İ KALDIRACAĞIZ”

Bir başka sorun alanımız demokrasi. Sen telefonla konuşurken, rahat konuşabiliyor musun? Korkuyorsan diktatörlük, korkmuyorsan demokrasi vardır.

 

  • OHAL'i kaldıracağız.
  •  Siyaseti kirlilikten kaldıracağız. İhaleye fesat karıştıranların TBMM'de yer olmayacak.
  • Türk hukuk sistemini darbe kalıntılarından kurtaracağız.
  • Yargı bağımsız olacak.
  • Hâkim ve Savcılar kurulları ayrı ayrı olacak.
  • Avukat hangi düzeyde ise, savcı da öyle olacak.
  •  Cumhurbaşkanı dâhil, bakanların hepsi denetlenebilecek.
  •  Muharrem İnce, beni denetlesinler diyebiliyor. Herkesin can ve mal güvenliği olacak.
  •  Suçüstü halleri, gözaltı olmayacak. Yargılansın serbestken.
  • Medya özgür olacak. Evrensel etik kurallar içinde özgür olacaklar. Medya sahipleri, medyadan başka bir işle uğraşmayacak. Medya çalışanlarının tamamı, zorunlu olarak sendikalı olacak. Gazeteci, patronuna karşı da özgür olacak.
  • Cumhurbaşkanı tarafsız olacak, 3 bin kişilik koruma ordusuyla gezmeyecek. Sayın İnce, bugün nasıl geziyorsa, öyle gezecek. Barış akademisyenleri en kısa sürede üniversitelerine dönecek."

    “EMEKLİLERE SENDİKA KURMA HAKKI”

 

  • Emeklilere de sendika kurma hakkı vereceğiz.

 

  •  Şehit ve gaziler arasında ayrım yapıldı. Bu ayrımı kaldıracağız, şehit şehit, gazi gazidir. Gazi malul sayılıyor, böyle bir şey olur mu? 15 Temmuz gazisi ayrı, diğer gaziler ayrı. Bu ayrımı kaldıracağız.

 

  • Muhtarlıklar kurumsallaştırılacak. Muhtarın yeri olacak, bütçesi olacak, elemanı olacak. Sosyal yardımlar, muhtarlar eli aracılığı ile dağıtılacak. Kadın erkek eşitliğini sağlamak için,

 

  • Kadın Bakanlığı kuracağız. CHP'nin olduğu bir yerde gençler özgür olacak, gençler düşüncesinden ötürü tutuklanmayacak.

 

  • Din ve vicdan özgürlüğü olacak. Toplumsal uzlaşma ile yeni bir anayasa yapacağız."

 

“ASGARİ ÜCRET 2200 TL OLACAK”

 

"Bunları yaparsak ne olur? Önce şu olur, dünyada hiçbir ülke sizde demokrasi yok diyemez. Bundan daha değerli ne olabilir. Dünyanın tüm ülkeleri sizde demokrasi var, insan hakları eşitliği var, kadına, çevreye değer veriliyor” diyecekler. Türkiye demokraside büyük çıtayı atlayacak.

 

Türkiye beton ekonomisinden, üretim ekonomisine geçecek. Dolayısıyla katma değeri yüksek ürün üreten ülke olacağız. Dış politikadaki barışçıl politika bize itibar kazandıracağız. Biz Orta Doğu’nun en çok yatırım yapan ülkesi olacağız. AB karşısında devasa, bölgesinde lider bir ülke olacak Türkiye.

 

  • Türkiye bölgesinin, bilim ve teknoloji merkezi olacak.
  • Asgari ücret net 2200 TL olacak, vergi alınmayacak.
  • En düşük emekli aylığı 1500 TL olacak. Rakam çok mütevazi oldu biliyoruz. Birer maaş ikramiye vaadimiz devam ediyor.
  • 4 milyon 210 bin kişiye istihdam yaratacağız.

 

Millet için geliyoruz, rantiye için değil."

 

“TÜRKİYE'NİN 5 TEMEL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceğiz.

 

Yaşımıza bakmaksızın, eğitimimize bakmaksızın vatan sevgisiyle Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceğiz. 

 

Türkiye'nin en sorunlu alanlarından biri ekonomidir. TL'nin nasıl eridiğini hep birlikte gözlemliyoruz.

 

Türkiye'yi dünyada nasıl lider yapacağız, eriyen TL ile mi? Yoksa güçlü bir TL ile mi yapacağız?

 

Çiftçi, emekli, işçi hayatından memnun değil.

 

Fabrikalar yapan değil hapishaneler yapan bir Türkiye hükümeti ile karşı karşıyayız.

 

81 milyona sesleniyoruz bu düzenden memnun olan bir sınıf var. Onun adı rantiye sınıfı. Rantiyeciler memnun. Bir masa bir sandalye ellerinde viski kadehi milyarlar kazanıyorlar. Bu düzenden memnun olan tek bir sınıf var, o da rantiyeciler sınıfı. Kendisini yakan intihar eden rantiyeci var mı?

 

Bu düzeni değiştirmenin sorumluluğu hepimize düşüyor.

 

Bana düşüyor, Cumhurbaşkanı adayımıza düşüyor, genel başkanımıza düşüyor, partililerimize düşüyor. İşçiye, esnafa ve bu ülkede yaşayan herkese düşüyor.

 

“HAK, HUKUK ADALET”

 

  • OHAL gidecek, keyfiyet bitecek, hak, hukuk ve adalet gelecek.
  • Yargı tarafsız ve bağımsız olacak, adil kararlar alacak, mağduriyetler giderilecek.
  • Tek adam rejimi bitecek, kuvvetler ayrılığı sağlanacak, TBMM güçlenecek.
  • Gazeteciler serbest kalacak, medya özgür olacak, halk gerçek bilgiye ulaşacak.
  • Uzlaşı kültürü hâkim olacak, Yeni Anayasa yazılacak, ülkemiz demokrasiye kavuşacak.

 

“EĞİTİM”

 

  • Okullar tam gün olacak, fırsat eşitliği sağlanacak, eğitimde adaletsizlik son bulacak.
  • Öğrencilere öğle yemeği, kırtasiye ve çanta ücretsiz verilecek, eğitim parasız ve nitelikli olacak.
  • Öğretmen maaşları artacak, atanmayan öğretmen kalmayacak, çocuklar öğretmenlerine kavuşacak.
  • KYK öğrenim kredisi faizleri silinecek, tüm sınavlara ücretsiz girilecek, öğrenciler rahat edecek.
  •  Yurtlarda tek kişilik odalar olacak, barınma sorunu ortadan kalkacak, yurtsuz üniversiteli kalmayacak.

 

                                                           “EKONOMİ”

 

                                        

  • Aile Sigortası gelecek, ihtiyaç sahipleri Aile maaşı alacak, açlık ve yoksulluk bitecek.
  • Asgari ücret yükselecek, emekli iki maaş ikramiye alacak, çalışanın, emeklinin yüzü gülecek.
  • Vergiler azalacak, teşvikler artacak, çiftçi üretecek, esnaf satacak, memlekete bereket gelecek.
  • KOBİ’lere destek artacak, istihdam sağlanacak, işsizlik bitek, Anadolu’nun yüzü gülecek.
  • Girişimciye kaynak ayrılacak, yüksek katma değerli üretim yapılacak, sanayici dünya ile yarışacak.

 

“TOPLUMSAL BARIŞ”

 

  • Ayrımcılık ve şüphe bitecek, yurttaşlar birbirine güvenecek, memlekete demokrasi gelecek.
  • Yurttaşlar dilini özgürce öğrenecek, kardeşlik konuşacak, terör susacak, memlekete huzur gelecek.
  • İnançlara saygılı laiklik gelecek, din siyasete alet edilmeyecek, inançlar özgürce yaşanacak.
  • Bölgesel yatırımlar artacak, göç tersine dönecek, köyler yeniden şenlenecek.
  • Nevroz resmi tatil ilan edilecek, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak, Kardeşlik ve Barış günü olacak.

 

“DIŞ POLİTİKA”

 

  • Maceracı dış politika bitecek, akılcılık ve tutarlılık hâkim olacak, Türkiye’nin itibarı onarılacak.
  • Komşularla gerilim bitecek, dış ticaret gelişecek, vatandaş ve girişimci zenginleşecek.
  • AB ile kriz sona erecek, ilişkiler normalleşecek, vatandaş serbest dolaşım hakkı kazanacak.
  • Suriye sorunu çözülecek, güvenli bir ortam sağlanacak, sığınmacılar evlerine dönecek.
  • Kavgacı üslup bitecek, “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesi benimsenecek, Türkiye’nin yalnızlığı sona erecek..

 

“ASILSIZ İDDİALARA İNANMAYIN”

 

Birtakım çevrelerce, “CHP iktidara gelince “Sosyal yardımları kesecek. Başörtüsünü yasaklayacak” şeklinde asılsız ve mesnetsiz iddialar ortaya atılmaktadır.

 

CHP iktidar olunca:

 

  • Sosyal yardımlar katlanarak devam edecek.
  • Kimsenin giyimine karışılmayacaktır.”

ab63d27b-11a0-4add-8063-ae61847dc7cb-tile.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.