ÇEYAD Filistin Kardeşlik Gecesi Düzenledi

ÇEYAD Filistin Kardeşlik Gecesi Düzenledi

Çubuk Eğitim Kültür Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇEYAD) tarafından Filistin Kardeşlik Gecesi düzenlendi.


ÇEYAD tarafından düzenlenen geceye Ak Parti İlçe teşkilatı, SP İlçe teşkilatı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği gece 25.01.2009 Pazar günü saat 19:00 da başladı ve 23:00'e kadar devam etti.


İbrahim Cuşan'ın Kuranı Kerim tilavetiyle ve ÇEYAD Başkanı Abdulhamit Ateş'in derneğin faaliyetleri hakkında katılımcılara kısa bilgi vermesiyle başlayan gece, Genç Birikim Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Kaçar'ın konuşmasıyla devam etti.



''FİLİSTİNLİLER TOPRAKLARINI SATMADILAR''

Filistin topraklarının tarihi hakkında bilgi veren Ali Kaçar, bu toprakların yaklaşık altı bin yıllık bir tarihinin olduğundan ve peygamberler şehri olduğunu söyledi. Kaçar, Filistin halkının topraklarını satmadığını bilakis toprakların işgal yolu ile ellerinden alındığını söyleyerek özellikle İngiliz işgali sırasında Filistin topraklarının Yahudilere peşkeş çekildiğini belirtti. Konuşmasında Filistinlilerin topraklarını sattıkları konusunda bazı çevrelerce bilinçli olarak iddialarda bulunulduğunu vurgulayan Kaçar:'' Eğer iddia edildiği gibi satmış olsalardı birkaç nesildir yokluk içerinde mülteci hayatı yaşamazlardı. İsrail'in elinde bulundurduğu topraklardan yüzde 0.09'u satılmıştır. Geriye kalan yüzde 99.1'inin ise işgal edilerek Filistinlilerin ellerinden alınmıştır''dedi.


''ARAPLAR TÜRKLERİ ARKADAN VURMADI''


Arapların Türkleri arkadan vurmadığını da altını çizerek söyleyen Kaçar, yalnız Şerif Hüseyin ve iki oğlunun başta kendi halkına ve Türklere olmak üzere ihanet ettiğini, bunlara ise halkın destek vermediğini belirterek, bunların İngiliz işbirlikçisi hain olduklarını da sözlerine ekledi.


Gecede Filistin'in Gazze halkının izzetli direnişinden bahseden Araştırmacı Yazar Mehmet Pamak, Filistinlilerin yalnız kendi izzetleri için değil tüm Müslümanların izzetleri için savaştıklarını ifade etti. Pamak, Filistin topraklarının tüm Müslümanlar için kutsal topraklar olduğunu ve Müslümanların ilk Kıblesi Mescidi Aksa bu topraklarda olduğunu hatırlattı. Hükümetin son Gazze olaylarındaki tutumunu da eleştiren Pamak, söylemlerin dışında hiçbir somut adım atmadığını söyledi. İsrail bayrağındaki iki mavi çizgiye de dikkat çeken Pamak:'' Fırat'ı kendi haritalarında gösteren bir ülke ile işbirliği içinde olanlar samimiyetsizdir'' dedi


Konuşmaların ardından sinevizyon sunumu eşliğinde Fatma Uçar ismindeki kız çocuğu şiir okudu ve M. Akif Duman hocanın duası ile Filistin Gecesi son buldu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.