'Çevreci Gençlik Projesi'Nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

'Çevreci Gençlik Projesi'Nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğal Denge, Ekolojik Yaşam, Eğitim, Üretim ve Tüketim Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Çevreci Gençlik Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Öztürk, proje ile ilçede eğitim alan 16-17 yaş aralığındaki öğrencilerde çevre farkındalığı oluşturmak, çevre sorunları hakkında bilinçlendirmek ve çevrenin korunmasının amaçlandığını söyledi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen hibe desteği ile projenin hayata geçirileceğini vurgulayan Öztürk, "Okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize projenin hedeflerini, sürecini anlatmak, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermek, proje sürecine katkı sağlamaları amacıyla bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda liselerde koordinasyonu sağlayacak 3'er öğretmen ve birer idarecinin yer aldığı toplam 44 personel ile ilk toplantımızı yapacağız. Ayrıca proje çalışmasında ilçemizde bulunan 11 lisemizden 10'uncu ve 11'inci sınıflarından seçilecek 330 öğrenci çalışmalarda aktif yer alacaklar" dedi.


Konuşmaların ardından Doğal Denge, Ekolojik Yaşam, Eğitim, Üretim ve Tüketim Derneği tarafından hazırlanan slyat gösterisi yapıldı, proje hakkında ve devamında yürütülecek çalışmalar hakkında da katılımcılara bilgiler verildi.

Toplantıya okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.