Cepten BELEŞE KONUŞ

Cepten BELEŞE KONUŞ

Teknoloji bunu da mümkün kıldı. İş sadece bir programı indirmeye bakıyor... Üstelik o da bedava.

Cep telefonu faturasından şikayetçi misiniz? Artık ücret ödemenize gerek yok. Sonunda bunu da yaptılar. En büyük hayallerden biri olan, ücretsiz olarak sesli ve görüntülü iletişim kurmak artık mümkün.

Bunun için FRİNG adlı bir programı cep telefonunuza yüklemeniz yeterli. Programı internetten ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Tek mesele, telefonunuzun teknolojik olarak yeterli donanıma sahip olması.

Birkaç yıldır internet üzerinden ücretsiz olarak sesli iletişim kurmak mümkün. Bu sene içinde piyasaya sunulan gelişmiş cep telefonlarının kablosuz internet ağlarına bağlanabilmesi sayesinde, bedava konuşma olanağı taşınabilir hale geldi.

Piyasada kablosuz ağları destekleyen 10"a yakın model var. Cep telefonundan başka telefonlarla veya bilgisayarlar başında bulunan kişilerle konuşabilmek için bir yazılıma ihtiyaç duyuluyor.

MSN Messenger veya ICQ gibi programlara benzeyen bu programların en yaygın kullanılanları Goggle Talk ve Skype. Bu programları kullanarak bilgisayar başında sesli sohbet edilebiliyor. Bu programlar bilgisayara ücretsiz olarak yükleniyor ve bedavaya konuşuluyor.

FRİNG MUCİZESİ

Google Talk ve Skype programlarını destekleyen yeni bir program şu anda tüm dünyada çığ gibi büyüyor. Fring adlı bu cep telefonu yazılımı sayesinde Google Talk ve Skype programlarındaki hesabınızı cep telefonunda aktif hale getirerek, listenizde bulunan kişilerle ücretsiz olarak konuşabiliyorsunuz.

Bu yazılımı destekleyen telefonların listesi ve programın kendisi www.fring.com adresinde bulunuyor. Eğer cep telefonunuz bu programı destekliyorsa, Fring yazılımını cihazınıza yükleyerek hemen bedava konuşmaya başlayabilirsiniz.

Telefonunuz kablosuz internete bağlanma özelliğine sahip olmasa da GPRS üzerinden bağlanarak yine bedavaya telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Özetle, internete cepten bağlantıyı çözdükten sonra Fring sayesinde bedavaya cepten konuşma hayali gerçek oluyor.
(Haber: Erdal Kaplanseren / PCnet Dergisi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.