'Cep' kullanıyorsanız mutlaka okuyun !

'Cep' kullanıyorsanız mutlaka okuyun !

Numara taşıma başlamak üzere... Peki hangi operatör vatandaşa ne vaat ediyor? İşte o liste...

Numara taşıma başlamak üzere... Peki hangi operatör vatandaşa ne vaat ediyor? İşte o liste...

Numara taşınabilirliği için geri sayım başladı. 9 Kasım'da hayatımıza girecek olan numara taşıma uygulamasında en fazla aboneyi kapmak isteyen GSM operatörleri de tarife hazırlığına son sürat devam ediyor.

Numara taşımaya hazırlanan operatörler bir yandan da kendi abonelerini elinden kaçırmamak için “her yönle en ucuz” konuşmayı sağlayan tarifelerini güçlendiriyor. Operatörler, aylık sabit ücret karşılığı belli bir süre ücretsiz konuşmayı içeren paketleriyle de birbirleriyle mücadele ediyorlar. Tüketiciler Derneği (TÜDER), cep telefonu kullanıcılarını, kendi numarasıyla başka bir operatöre geçme esasına dayanan bu yeni uygulamada dikkatli olmaya çağırdı.

BİLİNÇLİ HAREKET EDİN

Vatandaşları uygulama başladıktan sonra bilinçli hareket etmesi konusunda uyaran TÜDER, numarasını taşımak isteyenlerin bunun için de ücret ödememesi gerektiğini kaydetti. TÜDER'in açıklamasında tüketiciler için şu öneriler yer alıyor: “Cep telefonu operatörlerine, bilinçli tercih ve seçimlerimizle geçit verelim. Bizleri kampanyaları, mesajları, reklamları ile aldatan, çeşitli hilelerle kontörlerimizi bir 'canavar gibi' yutan, faturalarınıza yük bindiren, saatlerce müşteri hizmetleri hattında bekleten, sorunlara kayıtsız kalan, istemediğimiz halde 'mesajlar yağdıran', şikayetlere çözümsüz kalan, cep telefonu operatörlerini değiştirelim.”

KARŞILAŞTIRMA YAPIN

Mevcut cep telefonu operatörlerinin fiyat tarifelerinin iyi incelenmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Operatörlerin tarifelerini birbirleriyle karşılaştıralım, kampanya sürelerini göz ardı etmeyelim ve sonra karar verelim. Her zaman bizi kaliteli ve ucuz hizmet sunanları, satış sonrası hizmetleri ile bizleri tüketici olarak üzmeyenleri tercih edelim” denildi.

KÖNTÖRDE REKABET KIZIŞTI

Turkcell: Turkcell, BirFiyat tarifesi sunuyor. Ayda en az 150 kontör yükleyenler, sabit numaraları ve diğer tüm operatörleri dakikası 2 kontöre arayabiliyor. 250 ve üzeri kontör yükleyenler ise 1 ayda her yönle dakikası 1 kontörden konuşabiliyor.

Avea: Avea, ön ödemeli hatlar için tüm yönlerle ucuza konuşturan Heryöne 2 kontör paketi sunuyor. Tarife kapsamında ayda en az 150 kontör yükleyenler, sabit hatlar ve diğer operatörleri aradıkları her dakika için 2 kontör kaybediyor. 30 gün sonunda en az 150 kontör yüklemeyenler ise, bu işlemi gerçekleştiene kadar tüm yönler için dakika ücreti olarak 4 kontör ödüyor.

Vodafone: Vodafone'un ön ödemeli hatları için uygun fiyatlı konuşma paketi Cep1. Tarife kapsamında, her yönü aramanın dakikası 1 kontör. Her yönü 1 kontörden aramasınn koşulu ise ayda en az 100 kontör yüklemek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.