'Cemevleri ibadet yeri sayılmalı'

'Cemevleri ibadet yeri sayılmalı'

Çubuk Mehmet Akif Kütür Merkezi'nde yapılan ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, Ankara milletvekilleri Yılmaz Ateş ve Zekeriya Akıncı'nın da hazır bulunduğu katılım törenine CHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe ev sahipliği yaptı.

Çubuk Mehmet Akif Kütür Merkezi'nde yapılan ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, Ankara milletvekilleri Yılmaz Ateş ve Zekeriya Akıncı'nın da hazır bulunduğu katılım törenine CHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe ev sahipliği yaptı. Çubuk'a bağlı bazı Alevi köylerinin muhtarlarının da bulunduğu törende bir konuşan Yılmaz Ateş, iktidarın açılım uydurmaları ile halkı kandırdığını söyledi. Cemevlerinin de camiler gibi ibadet yeri olması gerektiğini belirten Ateş şunları söyledi:

“İnsanların yanarak can verdiği Sivas Madımak Oteli insanlık müzesi haline getirilmelidir. Kürt açılımı, Alevi açılımı gibi girişimlerde bulunan iktidar partisi, yıllardır birlikte kardeşçe yaşayan halkımızı bölme gayreti içindedir. Kendi tabanına ve yandaşlarına büyük çıkarlar sağlayan ikdidar, 'körler sağırlar birbirini ağırlar' zihniyeti ile hareket ediyor. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi yargıyı tamamen siyasallaştırıp ele geçirebilmek için Anayasa değişikliği konusunda TBMM'de aradığını bulamayan AK Parti, referandum yolu ile milleti bir kez daha yanıltabilmek için her çareye başvuruyor. Ben bu kez halkımızın yanlış üstüne yanlış yapan, milletin parası ile saltanat süren ikdidar partisini referamdumda 'Hayır' oyu kullanarak cezalandıracağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum