Cemalnur Sargut Çubuk'ta

Cemalnur Sargut Çubuk'ta

Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut Çubuk Dernekler Federasyonunun düzenlemiş olduğu "Aşure ve Birlik Günü"adlı proğrama konuşmacı olarak katılacak.

CEMALNUR SARGUT KİMDİR ?
3 Kasım 1952 İstanbul doğumludur.
Kadıköy Kız Koleji'nden mezun olduktan sonra mühendis olmak üzere Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Kimya Fakültesi'ne devam etmiştir. Mezuniyetinden sonra 2 sene Güneş Koleji'nde, daha sonra da Üsküdar Cumhuriyet Lisesi'nde tam 18 sene Kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır.
Çok küçük yaşlarından beri hem annesinden, hem de Sâmiha Ayverdi hanımefendiden aldığı manevi eğitim ve irşada ilave olarak, lise ve üniversite çağlarında Eflatun'dan Sokrat'a, Nitche'den Shopenhauer'a, Pisagor'dan Buda'ya, çok sayıda doğulu ve batılı felsefecinin ve mutasavvıfın hayatını ve felsefî öğretilerini incelemiş olup, Nihayetinde fikri çalışma sahası olarak İslâm Tasavvufu'nda karar kılmıştır.
Cemalnur Sargut, sevgili annesi Meşkûre Sargut ve mürşidi Sâmiha Ayverdi'den aldığı eğitime ilaveten Hayri Bilecik beyden Kur'an dersleri almış , Nermin Suner Pekin Hanımefendi ile de uzun yıllar Mesnevi ve Kur'an üzerinde mukayese çalışmaları yapmıştır. 25 yılı aşkın süredir, İslâm Tarihinin altın sayfaları olan ve kütleleri peşlerinden sürükleyen büyük İslâm Mutasavvıfları'ndan Hz. Ahmed-er Rifâî, Hz. Ken'an Rifâî ve Hz. Mevlâna Celâleddin Rumi başta olmak üzere, Hz. İbn-i Arabi, Hz. Mısrî Niyazi, Hz. Şibli, Hz. Konevi ve Hz. Cilli hakkında inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.
Bir yandan "Seni hakkı ile bilemedim Allah'ım' diyen Peygamberimizin yolunda, bitmek bilmeyen bir iştiyakla çalışmaya devam ederken bir yandan da, "gönüllerini uzatıp bana da' diyen herkese, hem öğrenip hem hal ettiği gerçekleri 25 yıl boyunca kah sohbetler adı altında, kah radyolardan yaptığı konuşmalarda, kah ise Avrupa'da, Amerika'da ve ülkemizde katıldığı seminer, panel ve ve festivallerde anlatmıştır.
Bunların arasında Amerika'da, Duke Üniversitesi'nde ve Kuzey Carolina Üniversitesi'nde "İslâm' konusunda verdiği dersler, ayrıca 2000 yılında Kuzey Carolina'da, 2001 yılında New York'ta ve 2002 yılında yine Kuzey Carolina'da düzenlenen Mevlana festivallerine konuşmacı olarak katılması ve katıldığı televizyon programları sayılabilir.
Özellikle Avrupa'da yaptığı konuşmalar, Cemalnur Sargut Hanımefendi'nin İslâm Dini'nin bütün dinleri ve inanışları kucaklayan evrensel çağrısını 21. yüzyılda da yineler niteliktedir. Almanya'nın Frankfurt şehrinde Frau Liebe (Kutsal Kadın) Kilisesi'nde 2002 yılının Mayıs ayında yaptığı "Hz Yusuf' konulu, aynı yılın Kasım ayında yaptığı "Hz. Meryem' konulu konferanslar dinleyenleri bunca yıldır özledikleri birliğin atmosferinde derin bir nefes aldırmıştır. Frankfurt'ta verdiği "İslâm'da Tasavvuf' konulu konferansında bu birliğin cezbedici çağrısı ayakta alkışlanmıştır. O'na sorarsanız "....Efendim, itibarım varsa sendendir. Meyan-ı aşıkanda iştiharım varsa sendendir...' derse de bizler biliyoruz ki, bu birliğin husule gelmesi için O'nun gibi yoklukta kemalini bulmuş bir öğretmenin lisanından dökülecek bir İnsan-ı Kâmil kelamına ihtiyaç duyulmaktadır.
Kendisi ayrıca Frankfurt Üniversitesi İlâhiyat Bölümü doktora talebelerine "Tasavvufta Hz. Adem' konulu bir ders vermişlerdir.
Cemalnur Sargut Hanımefendi halen Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi Başkanıdır. Ülkemizde çeşitli radyo ve televizyon programlarına halen katılmakta olup paneller ve seminerler düzenlemeye devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum