CELAL TARIMAN ANAOKULU ETKİNLİKLERİ...

CELAL TARIMAN ANAOKULU ETKİNLİKLERİ...

CELAL TARIMAN ANAOKULU ETKİNLİKLERİ...

 Şuayip YAMAN

Celal Tarıman Anaokulu öğrencileri; Okul yönetimi ve öğretmenlerinin destekleriyle 2018-2019 eğitim öğretim yılı içersinde “İstiklal Marşı’nı Okuma Yarışması”, “Şenlik ve Kermes”,  “Kardeş Okul”, “Sokak Hayvanları Aç Kalmasın” gibi anlamlı, bir o kadar da öenmli projelere imza atıl ar.

Okul Müdürü Dilşad KARAKOÇ etkinliklerle ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“İstiklal Marşı’nı Okuma Yarışması”

Okulumuzda 5 yaş grubu öğrencilerinin katıldığı “İstiklal Marşı Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler kriterlere göre jüri tarafından puan verilerek ilk dörde giren öğrencilerimizi belirlediler.

Yarışmaya katılan bütün öğrenciler madalya ile ödüllendirildi.

İlk Dörde giren öğrenciler ödüllerini yılsonu etkinliğinde aldılar.

“Şenlik ve Kermes”

Okulumuzun bahçesinde 30 Nisan 2019 tarihinde Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla “Şenlik ve Kermes” düzenledik.

Sayın Kaymakamımız Uğur SEZER, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ASLAN ve okul müdürlerinin de katıldığı çok güzel bir etkinlik oldu. Velilerimiz katılımı çok güzeldi. Çocuklarımız gönlünce eğlenerek aileleri ile birlikte güzel vakit geçirdiler.

İlçe Kaymakamı Uğur SEZER; İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai ÖZDEMİR ile birlikte Celal Tarıman Anaokulu’nun düzenlediği Bahar Şenliği ve Kermes’e katıldı.

İlçe Kaymakamı SEZER, öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafları çektirdi. 

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı başarılı aktivitelerden dolayı tebrik eden SEZER, etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

“Kardeş Okul Projesi”

Öğrencilerimiz 4 Yaş B Şubesi Öğretmeni Fatma GÖKMEN önderliğinde “Sağlıklı Oyuncak Üretip Hediye Ediyorum Projesi” kapsamında öğrenciler; Anne, baba, dede, abla ve ağabeyleri ile birlikte sağlıklı oyuncaklar tasarlayıp ürettiler.

Ardından Dumlupınar İlkokulu Anasınıfı’nı kardeş okul seçtiler.

Her iki anaokulu öğrencileri bir araya getirilerek anlamlı bit etkinlik gerçekleştirildi. Bu proje ile Minik Kalpler buluşturduk.

“Sokak Hayvanları Aç Kalmasın Projesi”

5 Yaş D Şubesi Öğretmeni Kübra KESKİN tarafından yapılan öğrencilerin ve velilerin emekleriyle hazırlanan proje kapsamında; Mama kapları, köpek kulübesi ve mamalar sokak hayvanları için okul bahçesine konuldu. Bu suretle minik çocuklara hayvan sevgisi aşılandı.

 

Celal Tarıman Anaokulu Okul Müdürü Dilşad KARAKOÇ yaptığı açıklamada;  Celal Tarıman Ana Okulu öğretmenleri, öğrencileri ve velileri olarak, sahip olduklarımızın farkındayız. İyi şartlarda eğitim alabiliyoruz ve bunun için minnettarız. Ancak biliyoruz ki herkes bizimle aynı şartlara sahip olamıyor. Bu düşüncemizden yola çıkarak, çocuklarımızın empati (duygudaşlık) yetilerini de geliştirmeyi amaç edinerek, bizim kadar şanslı olmayan minik kardeşlerimizin yüzünü güldürmek istedik.

Böylece Dumlupınar İlkokulu anasınıfındaki öğrenciler ve ihtiyaçları için 1,5 ay süren bir yardım kampanyası başlattık. Öğrencilerimiz ve velilerimizin desteği, İlkokul kademesi öğretmen ve öğrencilerinin de katkıları ile yardım topladık.

Kırtasiye malzemeleri, boyalar, oyun hamurları, oyuncaklar, kitaplar, kazaklar, montlar ve botlardan oluşan bu yardımlar bu hafta başında eksiksiz olarak gereken yere ulaştı. Öğrenciler çok mutlu oldu ve öğretmenler gönderilen yardımların birçok eksiği kapattığını söylediler.. Anaokulu ailesi olarak, bu yüce gönüllü çocukların yüzünü biraz da olsa güldürebildiysek ne mutlu bize.

Paylaşmanın sağladığı bu mutluluk ile bize destek veren herkese tekrar çok teşekkür ediyoruz ve gösterdikleri duyarlılıktan dolayı öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz.

Celal Tarıman Anaokulu’nun Vizyon ve Misyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Anaokulu Müdürü Dilşad KARAKOÇ; Fatih Mah. Mekke Cad. No: 73 Çubuk/Ankara adresinde faaliyetlerini sürdüren okulumuzun vizyonu; çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile düzeyli, bilinen ve tercih edilen bir kurum olmaktır.

Misyonu ise, Çubuğun ikinci bağımsız okulöncesi kurumlarından biri olmanın gururu ile okulöncesi eğitimine başarı ve azim ile devam etmektir dedi.

PROF. DR. CELAL TARIMAN KİMDİR?

İlçemiz Fatih Mahallesi’nde bulunan Celal Tarıman Anaokulu; “Eğitime % 100 Destek Projesi” kapsamında Hayırsever Ahmet Selim BALKANER’in; 1185 ada, 14 parsel, 3840 m2. Arsa bağışı sonucunda İl Özel İdaresi tarafından 5 derslik olarak 2013 yılında yapılmış ve 2014 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

Hayırsever Ahmet Selim BALKANER, Celal TARIMAN’ın dedesi (annesinin babası)’dir.

1906 yılında bugün Bulgaristan sınırları içinde olan bir Türk köyünde doğan Celal TARIMAN buradan 1923 yılında kaçarak Edirne’ye geldi.

Parasız ve yatılı olarak Edirne Lisesi’nde okudu. Daha sonra devlet bursu ile Almanya’nın Başkenti Berlin’de ‘Humboldt Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. ve aynı okulda doktorası yaptıktan sonra 1937 yılında Türkiye’ye döndü.

Askerlik görevinden sonra ‘Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Fakülte de ilk nesil Türk profesörlerinden biri ve fakültenin ilk dekanıdır.

 Başta tarım olmak üzere pek çok kitabı ve çeşitli makaleleri vardır.

Prof. Dr. Celal TARIMAN, 1974 yılında Çubuk girişinde meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybedene kadar Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ndeki görevine devam etti...

img-20190510-wa0072-vert2.jpg20190311_123405-vert3.jpg20190415_145149-vert4.jpg20190415_150840-vert5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.