Çarşıda, pazarda bayram havası

Çarşıda, pazarda bayram havası

Ramazan Bayramı'na iki gün kala esnafın yüzü güldü. Tüm yurdu etkisi altına alan yağmura rağmen vatandaş, bayram alışverişi için mağazalara akın etti. Alışveriş merkezleri ile çarşı ve pazarlar hareketlendi.

Bayramlık kıyafet ile ikramlık şeker, çikolata ve kolonya almak isteyenler gün boyu çarşıları doldurdu. Bugün ve arefe günü alışveriş yoğunluğunun daha da artması bekleniyor. Ramazan ayı boyunca işleri iyi gitmeyen hazır giyim ve tekstilciler de, ilgiden memnun. Bazı firmalar mağazalarını gece saat 01.00'e kadar açık tutuyor. Halk fiyatların pahalılığından şikayet ederken, piyasada ikramlık şekerin kilo fiyatı 5-12, çikolatanın kutusu 2,5-12, kolonyanın şişesi de 2-7 YTL arasında değişiyor.


Bugünlerde en fazla satış yapılan ürün tatlı ve şekerleme. Bazı marketler bir günde 300 tepsi baklava satıyor. Marketler bütün personelini tüm zamanlı çalıştırırken kapanma saatlerini de 12'ye kadar uzatıyor. Bazı marketler, bayramda da açık olacak. Alışveriş merkezlerinin içinde yer alan mağazalar, bayram alışverişinden pek memnun değil. Mağaza sahipleri, 3 yıldır fiyatları değiştirmediklerini, buna rağmen masraflarının yüzde 40 arttığını ifade etti. Pierre Cardin Carousel Mağaza Müdürü Murat Başoğlu, "Üç yıl önce daha yüksek fiyattan rahatça sattığımız ürünleri bile satamıyoruz." dedi. Bakırköy esnafı, değişmeyen fiyatlara rağmen elektrik, kira ve işçilik masraflarının artması sonucu işlerinin kötü gittiğini dile getirdi.

'Ambalajsız şeker-çikolata almayın'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara alışveriş uyarısında bulundu. Çağlayan, özellikle şeker-çikolata gibi gıda ürünlerinde ambalajsız, etiketsiz ve açıkta satılan mallardan uzak durulmasını istedi. Sanayi Bakanı, bayram alışverişine çıkacak vatandaşlara "Alışverişe mutlaka alışveriş listesiyle çıkın ve bu listeye uyun. Malın fiyat ve kalitesini değişik yerlerden araştırın. Tartı ve ölçü aletlerinin doğru kullanılmasına dikkat ediniz. Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe yorgun ve aç çıkmayın." uyarısında bulundu. Bakan Zafer Çağlayan, alışverişlerde sorunla karşılaşanların Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Hattı 'Alo 175'i arayabileceklerini ve 'www.sanayi.gov.tr' internet adresine şikâyette bulunabileceklerini aktardı. Çağlayan, ayrıca indirimli satış yapılan ürünlerde, ürün etiketi üzerindeki indirim öncesi fiyat ile indirimli fiyata dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tüketicilerden indirimin belirtilen oranlarda yapılıp yapılmadığını karşılaştırmasını tavsiye etti. Ankara, Zaman

HER KESEYE UYGUN ÜRÜN VAR

Ürün - Fiyat (YTL)

Şeker (kg) 5-12

Çikolata (kg) 6-10

Kutu çikolata 2,5-12

Lokum 7-15

Draje 15-20

Jelibon 13-17

Kolonya 2-7

Takım elbise 39-129

Gömlek 9-29

Ayakkabı 20-60

Kot pantolon 20-35

Çorap 1-3


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.