Çarşı Pazarda Bayram Bereketi

Çarşı Pazarda Bayram Bereketi

Kurban Bayramı'na Üç Gün Kala Çarşı Pazarı Dolduran Vatandaşlar Esnafın Yüzünü Güldürüyor.

Çubuk merkez ve çevre köylerden gelen vatandaşlar bayram alışverişi yapmakiçin pazar yerlerine akın ediyor. Alışverişin yoğun olduğu Cumhuriyet Mahalesi Kordon Caddesi ve bağlı sokakları dolduran binlerce kişi, tezgah ve vitrinlerde sergilenen uygun fiyatlı eşyaları kapışıyor. Özellikle akşam saatlerinde yoğun olan Cadde ve sokaklardaki pazar esnafı, vatandaşların yoğun ilgisinden memnun.

Kurban Bayramı hazırlığının vazgeçilmezi olan bıçaklar her yıl olduğu gibi bu yıl da bayrama hazırlanıyor. Birçok vatandaş en son geçen yıl kullandığı kurban bıçağını sakladığı yerden çıkartarak, bileyicilerin yolunu tuttu. Bu durum bileyicilerde yoğunluk yaşanmasına ve başka zanaatla meşgul esnaf ve kişilerin bileyicilik işine soyunmasına neden oldu.
BIÇAK BİLEMEK ZANAATTIR, HERKES BIÇAK BİLEYEMEZ
Dede ve baba mesleği olan bileyiciliği sürdüren Bıçakçı Hüsyn Erdoğan ise işlerinden memnun. Müşterilerinin hiç değişmediğini, yıllardır aynı kişilerin bıçağını kendine biletip kendinden aldığını dile getiren Erdoğan, “Yıllardır müşterilerim hiç değişmez. Ne işim azalır ne de çoğalır. Kurban bayramına bir hafta kala bizim işler had safhaya ulaşır. Başımızı kaşıyacak vakit bulamayız. Benim müşterilerim başka yerde bıçak biletmez. Çünkü bıçak bilemenin zanaat olduğunu ve herkesin bu işi yapamayacağını iyi bilir” diye konuştu. Kurban Bayramı"nda eline makineyi alan herkesin "bileyiciyim" diye geçinmesine kızan Erdoğan , “Onlar bileyici değil onlar çarkçı. Bileyici biziz. Bu iş zanaat işidir. Onlar bıçağı bir işlemde bilerken biz beş işlemle bileriz” diyerek, bilemenin bir zanaat olduğunu vurguluyor.
MANGAL SATICILARI YAZ BAYRAMLARINI ARIYOR
Kurban Bayramı dolayısıyla mangal satıcılarında da farklı bir yoğunluk yaşanıyor. Bayramın birkaç yıldır kış aylarına gelmesi her ne kadar mangal satıcılarının işini azaltmış olsa da esnaf hazırlıklarını tamamlayıp müşteri beklemeye başladı.

KIYMA MAKİNESİ, KANCA BİLEV SATIŞLARI ARTTI
Kurban Bayramı"nda kesilen hayvanın etini kıyma haline getirmek isteyenler kıyma makinesi almaya yöneldi. Kolla çevrilen kıyma makinesinin yerini son yıllarda elektronik kıyma makineleri alıyor. Birçok vatandaş kıymayı kasaplarda çektirmeyi yeğlese de evde kıymasını kendi çekmek isteyenler bu cihazlara yöneliyor. Hırdavat ürünleri satışı yapan esnaflar , 120 YTL"ye sattıkları elektronik kıyma makinesine talebin yoğun olduğunu belirttiler. Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanı asmak için kanca, bıçakları bilemek için bileyici, kurbanı bağlamak için de urgan satışlarının arttığını da dile getiren Hırdavatçılar, vatandaşın yeni yeni kurban hazırlıklarına başladığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.