ÇANKIRILILAR “KAPALI DURAK” İSTİYOR

ÇANKIRILILAR “KAPALI DURAK” İSTİYOR

Çubuk’ta ikamet eden, sayıları hızla artan ve ilçede en fazla nüfusa sahip olan Çankırılılar, ‘Yeni Çankırı Yolu’ girişinde (Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi sınırını belirten tabelanın yanında bir yerde) ‘Kapalı Durak’ istiyor.

            Şuayip YAMAN

İlçemizde ikamet eden ve zaman zaman Çankırı’daki yakınlarını ziyaret etmek için Çankırı Yolu’ndaki kaldırımda minibüs ve otobüs bekleyen Çankırılı vatandaşlar, “yağışlı ve soğuk havalarda sıkıntı çekiyoruz. İlçenin Ankara Bulvarı’nda olduğu gibi kapalı durakta otobüslerimizi beklemek istiyoruz.

durak1.jpg

Özellikle yaşlılar, çocuklar göz önüne alınmalı. Kışın soğuk esen sert rüzgârdan, yağışlı havlarda da yağmurdan korunmuş oluruz. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Islanmak istemiyoruz” şeklinde taleplerini aktardılar.

durak2.jpg

Yol kenarında bazen uzun müddet otobüs bekleyen vatandaşlar, “Yağmur altında ıslanıyor, soğuktan üşüyor, rüzgârdan hasta oluyoruz. Yağmur altında adeta sudan çıkmış balığa dönüyoruz.

durak3.jpg

Elimizde çoğu zaman çantalarımız, poşetlerimiz oluyor. Yanımızda çocuklarla karda-kışta burada açıkta beklemek zor oluyor. Soğuk ve yağışlı havalarda ıslanıyoruz. Bu duraklarda kapalı bekleme durakları yapılmalı. Rüzgârı ve yağmuru kessin yeter. Duraklar oturaklı olursa daha memnun oluruz. Tabii ki bu duraklara tabelalar da konmalı” diyorlar.

 

Çankırılılar da herkes gibi daha modern ve daha güvenli bir yerden otobüse binmek istiyorlar.

 

Unutmayanız ki; Duraklar bir yaşam alanıdır. Çankırılılar da haklı olarak kapalı durak istiyorlar. Başkana önemle duyurulur. Tabii ki duyarsa veya duyururlarsa...

 

Çankırı otobüsleri daha önceleri İlçe Merkezi’nden geçerdi

 

Bilindiği üzere eskiden Şabanözü-Orta otobüsleri Çubuk’tan (eski Şabanözü Durağı-şimdiki Kiler Mağazası’nın bulunduğu Şey Şamil Bulvarı’ndan) kalkardı. Araçlar burada bekler ve yolcularını buradan alırdı. İhtiyaçlarını da burada karşılarlardı.

 

Ehli Beyt Camii ile Mutluköy (Deliören) Yolu arasındaki 1750 m. uzunluğundaki yolun şose olması sonucu, Çankırılılara tarafından ihtiyaç nedeniyle yeni yol arayışları başlamış ve netice de ‘Yeni Çankırı Yolu’ yapılmış, bunun sonucunda da Çankırı otobüsleri şimdilerde Çubuk’un dışından transit olarak geçiyor. İlçeye artık ekonomik bir katkıları olmuyor...

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum