ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ GEZİCİ MÜZESİ, ÇUBUK’TA

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ GEZİCİ MÜZESİ, ÇUBUK’TA

Çanakkale Savaşı’nı anlatan 'Çanakkale Şehitleri Gezici Müzesi' Çubuk ilçesinde kurularak halkın ziyaretine açıldı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen, Anadolu’yu karış karış gezen Çanakkale Şehitleri Gezici Müzesi, ilçede 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Çanakkale Savaşı’nı anlamak ve anlatmayı hedefleyen gezici müzede, savaşta kullanılan araçlar, toplar, askerlere ait kıyafetler, kılıçlar ve fotoğraflar yer alıyor. Yavuz Selim Mahallesi Atatürk Parkı’nda halkın ziyaretine açılan müzedeki savaştan kalma orijinal şarapnel parçaları, mermiler, top gülleri ve silahlar ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Çanakkale Şehitleri Gezici Müzesi ziyaretçileri gördükleri manzara karşısında duygusal anlar da yaşıyor.

Hem Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda açılan ‘Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisi’ hem de Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce desteklenen 'Çanakkale Şehitleri Gezici Müzesi' tarafından oluşturulan tarih bilinci ilçe halkı tarafından büyük takdir görüyor.

Çubuklular tarafından yoğun ilgi gören gezici müzede ayrıca Çanakkale hatırası olarak çeşitli takı, süs eşyaları da satışa sunuluyor.

Gezici müze, Atatürk Parkında üç gün boyunca ziyarete açık olacak. 

canakkale1-001.jpgcanakkale2.jpgcanakkale3.jpgcanakkale4.jpgcanakkale5.jpgcanakkale6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.