Camii Kebirde Kurban Bayramı Coşkusu

Camii Kebirde Kurban Bayramı Coşkusu

Camii Kebir Camiinde Kurban Bayramı Coşkusu

İlçemizde Kurban bayramı heyecanı tüm camilerimizde kılınan bayram namazıyla birlikte başladı. Vatandaşlar hep birlikte namaz kılıp, okunan dualara  hep birlikte canı gönülden âmin dedi.


Çubukta gencinden yaşlısına vatandaşlar bayram namazında camilere akın etti.  İlçe merkezindeki Camii Kebir Camii yoğunluğun en çok yaşandığı camilerden biri oldu.

İlçe Müftüsü Muharrem GENÇ yaptığı bayram namazı vaazında “Mutlaka büyükleri ziyaret edip onların gönüllerini alalım, yaşlı ve düşkün kimseleri ziyaret edelim. Çevrenizdeki yetimlere yardımcı olun, küslüklere son verelim, Arakanda ve diğer İslam coğrafyalarında eziyete maruz kalan Müslüman kardeşlerimize dualarda bulunalım” ifadelerini kullanarak kurban bayramının önemine değindi…  

“EMNİYET KEMERİ UYARISI”

Maalesef tüm uyarı ve önlemlere rağmen bayram günlerinde trafik kazaları daha sıklıkla yaşanmaktadır. Gerek vatandaşların aceleciliği gerek dikkatsizlikler bazı kazalara sebep oluyor, yaralanmalara hatta maalesef can kayıplarına neden oluyor. Bu vesileyle camilerde verilen bayram hutbelerinde yaşanan trafik kazalarına da dikkat çekildi. Hutbede, yola çıkarken mutlaka emniyet kemeri takılması gerektiği ve kurullara uyulması gerektiği belirtilerek, “frene değil emniyet kemerine güvenin” vurgusu yapıldı.

Kurban Bayramı namazı okunan salavatı şerifler ve İlçe Müftüsü Muharrem GENÇ tarafından yapılan duaların ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.