Cami çıkışı cemaate çorba...

Cami çıkışı cemaate çorba...

Çubuk belediyesi, sabah namazının ardından camiden çıkan vatandaşlara çorba dağıttı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, salı ve cuma günleri sabah namazının ardından, Merkez Camisi'nin karşısında bulunan kültür evinde, cemaate çorba ikramında bulunacaklarını açıkladı.

Sabahları camiden çıkan cemaate sıcak çorba ve süt ikramında bulunulmasının eski bir gelenek olduğunu anlatan Özden, belediye olarak bu geleneği sürdürmek istediklerini kaydetti.

Özden, uygulamaya Merkez Cami İmamı Ahmet Ünal'ın okuduğu duayla bugün başladıklarını belirterek, amaçlarının vatandaşları bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Bu uygulamayı daha sonra ilçedeki tüm camilerde devam edeceklerini ifade eden Özden, ''Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada yapılan, ihtiyacı olan insanlara yemek dağıtmak değil, bir geleneğin sürdürülmesidir. Mutlaka herkesin evinde içecek bir tas çorbası vardır. Çorbasını sohbet eşliğinde içen cemaat, daha sonra dua ediyor. Çorba, duaya vesile oluyor. İnsanların namaz sonrası birkaç dakika soluklanıp sohbet fırsatı bulması her şeyden önemlidir'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.