Çağlayan’dan Çubuk’a Üniversite Desteği

Çağlayan’dan Çubuk’a Üniversite Desteği

Ankara'ya kazandırılması planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Çubuk'a kurulmasından yana oy kullanacağını belirten Çağlayan, en kötü ihtimalle ilçeye bir yüksek okul kazandırılacağını ifade etti.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 12 Eylül Referandum gezisini Çubuk ve Kazan ilçelerini ziyaret ederek sürdürdü. Gittiği ilçelerde esnafı gezen ve halkla bir araya gelen Bakan Zafer Çağlayan, yaklaşan referandumda vatandaşları 'evet' demeye davet etti.

  Gezi programına bazı fabrika ziyaretlerini de ekleyen Çağlayan işletme sahiplerinden bilgi alarak aile şirketlerinin ömrünün azaldığına dikkat çekti ve Türkiye'de bu sürenin ortalama 20 yıldan az olduğunu söyledi. Bu durumun bir kültür meselesi olduğunun altını çizen Çağlayan, aile şirketlerinde birlik ve beraberliğin son derece önemli olduğunu, fedakarlık, denge kurmak ve kurumsallaşmak gerektiğini belirtti. Fabrika ziyaretlerini tamamlamasının ardından ilçe esnaf ve vatandaşlarıyla bir araya gelen Bakan Çağlayan, vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm yolu aradı.

                                      Gökçek'le Görüşeceğim

  Esenboğa Havaalanının girişi ve çevresinde bulunan ahırların neden olduğu koku nedeniyle bu alanın farklı bir alandaki Organize Hayvancılık Bölgesi'ne taşınmasına karar verilmesinin ardından bazı ahırların büyükşehir belediyesince kapatılmasına tepki gösteren ahır sahipleri, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'dan yardım istedi.

  Tarım ve hayvancılığa büyük önem verdiklerini dile getiren Bakan Çağlayan ise konuyla ilgili şunları söyledi:

  “Ben de sizler gibi ahırlarınızın kapatılması taraftarı değilim. En azından bu sürenin uzatılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşüp konuşacağım. Organize Sanayi Bölgesi'nin de tamamlanmasının ardından Çubuk kokuyla değil sanayi ile anılacak.”

  Geçtiğimiz günlerde Çubuk'u ziyaret eden Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de, bu alanda bulunan 300 hayvan tesisinden yaklaşık 100 tanesinin naklinin yapılacağını ve bölgeye kurulacak olan OHB ile rahatsız edici kokunun en aza indirileceğini söylemişti.

Oyum Çubuk'tan Yana

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çubuk Belediyesi Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşması sırasında henüz yeri tam olarak netleşmeyen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Çubuk'a kurulmasından yana oy kullanacağını açıkladı.
“Üniversitenin bu bölgede kurulması beni mutlu eder” diyerek konuşmasını sürdüren Çağlayan, “Benim oyum üniversitenin Çubuk'ta yapılmasından yana, Yıldırım Beyazıt bu topraklar üzerinde savaştı. En azından bir yüksek okul Çubuk'a kazandırılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum