Büyükşehir'den Tabela Vergisi Uyarısı!

Büyükşehir'den Tabela Vergisi Uyarısı!

Cadde, bulvar ve meydanlar ile bu alanlara cephesi bulunan binalar üzerindeki her türlü ilan ve reklamların vergileri ile asma tahsis ve bakım ücretlerine ait ikinci taksit ödemeleri, 31 Ekim Cuma günü sona erecek.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde iş yerleri bulunan esnafın mağdur ve cezalı duruma düşmemesi için ilan ve reklam vergisinin 2. taksit ödemelerinin 31 Ekim 2014 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Hipodrom Caddesi No: 5’te bulunan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası giriş katındaki Mali Hizmetler veznesine müracaat edilip ödenebileceği belirtildi.


Yetkililer kaydı olmayan ve ilk defa müracaat edecek olan mükelleflerin müracaat esnasında yanlarında önceki yıllara ait ilçe belediyelerinin vermiş oldukları vergi tabelası veya fotokopisini de beraberlerinde getirmelerini istediler.


Ankara genelinde afişler ve anons araçları ile gerekli duyuruların yapıldığını anlatan yetkililer, cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde işyeri olan esnafın denetlenerek kaçakların tespit edileceğini söylediler.


Vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini belirten yetkililer, vergisini ödememiş esnafın Mali Hizmetler Daire Başkanlığına ait olan 507 15 83- 507 15 05- 507 14 69- 507 27 82 – 507 27 23 – 507 27 85 nolu telefonlara bildirilebileceğini ifade ettiler.


Cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde olupda birden fazla sokak kapısı olan çarşı, pasaj ve hanlarda bulunan işyerlerinin de ilan ve reklam vergilerini Büyükşehir Belediyesine yatırmaları gerektiğini kaydeden yetkililer bu tür işyerlerindeki esnafın da ilçe belediyelerine kayıt yaptırmamaları gerektiğini bildirdiler.


Yetkililer, her türlü vergi, resim ve harçlarla ilgili ödemelerin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin www.tahsilat.ankara.bel.tr internet adresine veya Hipodrom Caddesi No 5 A blokta bulunan Mali Hizmetler Daire Başkanlığı vezneleri ile anlaşmalı Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halk Bank ile İng Bank’ın şubelerine TC numarası ve mükellef sicil no’su ile müracaat yapılabileceğini söylediler.



REKLAM VERGİSİ KAPSAMINDA BULUNAN UNSURLAR


1- İşyeri yüzeyine takılan tabelalar


2- İşyeri çatısına konulan tabelalar (totem)


3- İşyeri önüne veya kaldırım üzerine konulan tabelalar (totem)


4- Kampanya veya indirim günleri kapsamında işyeri camlarına yapılan stıker veya vinil türü yapıştırmalar


5- İşyeri ön cephesi veya sağır duvara yapılan yazı, resim, çizim, boyama, logo türü işyerini tanıtan giydirmeler


6- İşyerlerinin dönemlik olarak çıkarmış oldukları ve ürünlerin tanıtılmış olduğu broşür ve insörtler


7- Market ve mağazaların müşteri taşıma araçları üzerinde bulunan yazı ve tanıtıcı resimler (araç üstü reklam)


8- İşyerleri yüzeyine veya yol boylarına konulan bez, branda türü tanıtım afişleri

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.