Büyükşehir'den kene timi

Büyükşehir'den kene timi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan kene ölümleri üzerine kene timi kurarak, Çubuk'ta da park ve piknik alanlarını ilaçlamaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ülkede yaşanan kene ölümlerinin ardından belediyenin ilaçlama şirketi Belplast A.Ş'ye talimat vererek Ankara'nın bütün bölgelerini ilaçlamasını istedi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belplast Genel Müdürü Ersin Doğan, kara sinek, sivrisinek, hamamböceği, kene ve bir takım hayvanlara karşı ilaçlama yaptıklarını belirterek, "Belplast olarak ilaçlama mücadelesine başlamadan önce Ankara'nın harita alanlarını çıkarıyoruz. Bu haritalar üzerinde hangi
hayvanların nereye gideceğini tespit ediyoruz. Daha sonra bu ekiplerimizi bu alanlara yönlendiriyoruz. Ekipleri yönlendirdikten sonra araçların takibini yapıyoruz. Ankara'nın her noktası 15 günde bir ilaçlanıyor" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi'nin keneyle ilgili ciddi çalışmaları olduğunu ifade eden Doğan, "Bütün Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yeşil alanlar, parklar ve bahçeler metrekaresine kadar kene ilacıyla ilaçlanıyor. Keneyle ilgili kullanılan ilaçlar Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği ve Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı insana zarar vermeyen ilaçlar. Ankaralıların keneyle ilgili şikayeti olacağını düşünmüyorum. Vatandaşlarımızın da dikkatli olması gerekir" dedi.
İlaçlama çalışmalarını 250 kişi ve 60 kamyonetle yürüttüklerini kaydeden Doğan, şöyle konuştu:


"Ankara'da üreme alanları haritamızı önümüze koyduğumuz zaman bazı yerler kendiliğinden öne çıkıyor. 24 saat kene çalışmamız var. Ankara'nın bütün parklarını günlük kene ilacıyla ilaçlıyoruz. Ankara sınırının 50 kilometre alanında kene faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Doğal dengeyi bozmamak için kimyasal kullanmıyoruz. Fiziksel veya biyolojik mücadeleye önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın kene ihbar hattı olan 384 66 10 nolu numaradan bildirdikleri olaylara anında müdahale ediyoruz. Ankara Kızılay'da nasıl
mücadele ediyorsak köylerde de aynı mücadeleyi yapıyoruz. Ankaralıların rahat olmalarını istiyorum, tüm yeşil alanlar ve piknik alanları bizim kontrolümüz altındadır. Mesela bir kene Çorum'dan kalkan bir kuş ile gelebilir. Sıkı bir çalışmamız olmasına rağmen yine de vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum