BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇEMİZDEKİ ÇİFTÇİLERE İLAÇ DESTEĞİ...

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇEMİZDEKİ ÇİFTÇİLERE İLAÇ DESTEĞİ...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulamaya koyduğu destekleri sürdürüyor.

Şuayip YAMAN

Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerimize gönderilen zirai tarım ilaçlarının dağıtımı İlçe Belediyesi ile Çubuk Ziraat Odası tarafından birlikte yapıldı.

 

Çubuk Belediyesi Lojistik Merkezi’nde yapılan bedelsiz ilaç dağıtım törenine, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ile zirai ilaç desteği alan çiftçiler katıldı.

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan yaptığı açıklamada, “İlçede her zaman üretenin yanında olmaya devam edeceğiz.

 

Son yıllarda Büyükşehir Belediyemizce çiftçiye önemli destekler verilmeye başlandı. Bu destekler hem üreticimize destek olurken hem de tarımsal üretimin artmasına neden oluyor.

Üreticimiz elde ettiği desteklerle daha çok üretmeye çalışıyor ve ülke ekonomimiz kazanıyor.” Dedi.

 

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ise yaptığı açıklamada, “Tarım ilaçları çiftçilere yüzde yüz hibeli olarak dağıtıldı.


Yapılan desteklerin tarımsal üretim açısından önemi çok büyük. Çiftçilerin yanında olunduğu sürece üretim artacak ve tarımda dışa bağımlılık olmayacaktır.”

 

Konuşmaların ardından görevlilerce çiftçilere zirai tarım ilacı dağıtılıp kullanımı hakkında bilgi verildi.

 

Zirai tarım ilaçlarından;

 

  • Sondround 48 SL: Yabancı otların hızla büyüdüğü dönemde kullanıldığında en iyi     sonuç alınır. 70 adet dağıtıldı.
  • Helimacide : Sebzelerde, fidanlarda, Meyve ve Orman ağaçlarında ve Süs bitkilerinde Salyongoz, Sümüklü Böceklerle mücadelede kullanılır. 500 adet dağıtıldı.
  • Corridor 50 SC: Bitki Koruma ürünü. Sebzede kurşuni küf (Domates), Bağda kurşuni küf ile mücadelede kullanılır. 3.355 adet dağıtıldı.
  • Efedor Oil : Elmada San Jose kabuklubitine karşı uygulanır. 656 adet dağıtıldı.
  • Fullpas 100 EC : Külleme İlacı. Bağ, gül, Tütün, Hıyar, Domates, Biber, patlıcan, biber de kullanılır. 1400 adet dağıtıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen “Sebze Fidesi ve Tohumu Desteği” kapsamında, 4 ilçede (Ayaş, Akyurt, Çubuk, Kalecik) toplam 502 çiftçiye 13 bin 693 sebze fidanı, 3 bin 225 paket de salatalık tohumu dağıtılmıştı. ( 30 Mayıs 2018)

 

Ayrıca Ekim ayı başında Çubuk Ziraat Odası’na,  Katı Gübre Dağıtım Römorkları ile Taş Toplama Makineleri verildi. Ziraat Odası başkanı Orhan Gülle’den alınan bilgiye göre, Bu araçlar ihtiyaç duyulduğunda ihtiyaç sahibi çiftçilerin hizmetine sunulacak..

 

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Mezarlık Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen meyve ve sebze ilaçlarının dağıtımı Çubuk Belediyesi Lojistik Merkezi’nde gerçekleşti. Dağıtım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından yapıldı.

 

Perşembe günü 700 üreticiye önümüzdeki hafta ise 700 üreticiye ilaç dağıtımı yapılacak.

 

 “Çiftçi Kayıt Sistemi“ şartı...

 

Ayaş, Akyurt ve Kalecik ilçesinde çiftçilere sebze fidesi desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi, Çubuk İlçesinde ise salatalık tohumu dağıtımı gerçekleştirdi. 

 

Büyükşehir’in “Sebze Fidesi ve Tohum Desteği”nden, İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri işbirliğiyle talepleri alınan Çiftçi Kayıt Sistemi ile Ziraat Odalarına kayıtlı, tapulu araziye sahip veya araziyi kullanma hakkı olan çiftçiler yararlandı.

 

Çiftçilerin ilgisi büyük...

 

 Kırsal alanları tarımsal yönden geliştirerek sebze üretimini arttırmak, çiftçi ailelerini desteklemek ve kırsal alanların tarımsal yönden geliştirilmesini amacıyla dağıtılan sebze fidesi ve tohumları, yüzde 75’i hibe olmak üzere yüzde 25’i çiftçi katkı bedeli karşılığında verildi

 

Destekler devam edecek...

 

Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın çiftçilere, bundan sonraki süreçte de talepleri doğrultusunda ve imkânlar ölçüsünde destek verilmesi konusunda talimat verdiğini hatırlatarak, “İnşallah hep beraber, Ankara’da da çiftçilik olduğunu, tarım olduğunu el birliğiyle ispatlayacağız ve bunu iyi bir seviyeye götüreceğiz” dedi.

 

 

Çiftçiler destekten memnun...

 

Uzun yıllardır çiftçilikle uğraşan ve sebze fidesi desteğinden faydalanan çiftçiler, “Büyükşehir Belediye başkanımız Mustafa Tuna’ya çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dediler.

 

Başkent sebze üretim merkezi olacak...

 

Başkent’in sebze üretim merkezi olması için çalışmalarını hızlandıran ve Sonbahar aylarında da yem bitkisi tohumu desteği yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere yönelik destek programlarını bundan sonra da sürdürecek.

dscn2892-vert.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.