Büyükşehir  Çubuk'ta Kadın Danışma Noktası Açacak

Büyükşehir Çubuk'ta Kadın Danışma Noktası Açacak

Büyükşehir Belediyesi Çubuk'ta Kadın Danışma Noktası Açacak

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ve Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan, “2017-2020 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” toplantısında, kadına yönelik şiddetle mücadelede 3 yıllık yol haritası belirlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İl Müdürlüğü, Ankara Valiliği, kamu kurumları, STK’lar, belediyeler ve üniversitelerin kadın sorunları uygulama ve araştırma merkezlerinden çok sayıda uzmanın katıldığı toplantıda, Ankara’da 3 yıl boyunca kadına yönelik şiddetle mücadele için yürütülecek faaliyetler görüşülerek son hali verildi. Şubat ayından itibaren başlayacak çalışmalarla, şiddet mağduru kadın ve çocuklara çok daha kapsamlı ve sürdürülebilir destek sağlanması hedefleniyor. 

SIĞINMA EVİ KAPASİTELERİ ARTIYOR

Toplantıda belirlenen 2017-2020 İl Eylem Planı doğrultusunda Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmalar şöyle:
* Büyükşehir Belediyesi; Ayaş, Kazan, Hasanoğan, Çubuk ve Kalecik’te kadın danışma noktaları açacak. Kadın sığınma evinin kapasitesi artırılacak. Böylelikle Büyükşehir aynı zamanda kadın ticareti mağdurlarına da destek sağlayabilecek. 
* Belediye bünyesinde yayınlanacak genelgeyle, şiddete farkındalık vurgusu yapılacak. 
* Parklar, kız öğrenci yurtları ve otobüs durakları daha güvenli hale getirilecek. 
* Engelli kadınların erişimi kolaylaştırılacak. 
* Erkek güvenlik görevlilerine, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri verilecek.
* Şiddetsiz bir toplum için hep beraber çalışmaya, zihniyet dönüşümüne ve dayanışmaya destek vermek isteyenler, hafta içi mesai saatlerinde 0 312 507 24 27 numaralı telefonu arayabilecek.

11 UZMAN DAHA GÖREVE BAŞLADI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi, alınan kararları hayata geçirmek amacıyla meslek uzmanı sayısını da artırdı. 11 meslek uzmanı, kadına şiddetle mücadele alanında görevlerine başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.