Büyükşehir Bursları başlıyor

Büyükşehir Bursları başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerine karşılıksız olarak verilen eğitim yardımı (Burs) için başvurular başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerine karşılıksız olarak verilen eğitim yardımı (Burs) için başvurular başlıyor. Bu yıl da internet üzerinden yapılacak başvurular, 22 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce ilk kez 2000 yılında eğitime destek amacıyla uygulanmaya başladığı ve her yıl binlerce dar gelirli öğrencinin yaralandığı burslarla ilgili açıklamada bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ömer Öksüz, 2008-2009 öğretim döneminde de toplam 20 bin öğrenciye burs verileceğini söyledi. Daire Başkanı Öksüz, internet üzerinden 22 Eylül 2008 tarihinden itibaren kabul etmeye başlanılacak başvurular için öğrencilere bir ay süre tanınacağını kaydederek, “7 bin 500 ilköğretim öğrencisine 20 YTL, 5 bin lise öğrencisine 25 YTL ve 7 bin 500 üniversite öğrencisine de 50 YTL aylık karşılıksız burs ödemesi yapılacak” dedi.
ÖĞRENCİLER PUANLAMA YÖNTEMİYLE SEÇİLİYOR
Ömer Öksüz, her öğretim yılının başlamasıyla birlikte düzenli olarak burs verdiklerine dikkat çekerek, burs almaya hak kazanacak öğrencilerin, başvurulardaki beyanlara göre yapılacak puanlamayla belirleneceğini belirtti. Burs değerlendirmesinde anne ve babanın iş, gelir ve sosyal güvenlik durumu ile okuyan kardeş sayısı gibi etkenlerin rol oynayacağını kaydeden Ömer Öksüz, bu nedenle beyanların kesinlikle doğru olarak bildirilmesini istedi. Öksüz, burslara Ankara'da okuyan veya ailesi Ankara'da ikamet edip de Ankara dışında eğitim gören öğrencilerin başvurabileceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ömer Öksüz, başvuruların www.ankara.bel.tr adresi üzerinden yapılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.