Büyük hataya dikkat çekti

Büyük hataya dikkat çekti

BBP lideri Yazıcıoğlu, 2008 yılının 3. KPSS yerleştirme sonuçlarında ÖSYM’nin mezuniyete ilişkin nitelik kontrolü yapmadığını belirleyerek, kadrolara yerleştirilen kişilerin aranan şartları taşımadığından atamalarının yapılmayacağını ifade etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, 2008 yılının 3. KPSS yerleştirme sonuçlarında ÖSYM"nin mezuniyete ilişkin nitelik kontrolü yapmadığını belirleyerek, kadrolara yerleştirilen kişilerin aranan şartları taşımadığından atamalarının yapılmayacağını ifade etti.

Konuyla ilgili Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı"na soru önergesi veren Yazıcıoğlu, önergesinde şu soruları yöneltti:

“Bilindiği üzere, 2008 yılının 3. KPSS yerleştirme sonuçları 23 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından açıklanmıştır. Ancak yerleştirme sonuçları incelendiğinde ÖSYM"nin yaş ve cinsiyet kontrolü yaptığı, ancak önceki yerleştirmelerin aksine kadrolarda aranan mezuniyete ilişkin nitelikler ile adayların beyan ettiği mezuniyet arasındaki kontrolü yapmadığı anlaşılmaktadır. Sadece bu nedenden dolayı birçok kamu kurumunun, açık ilan ettiği kadrolar boş kalacaktır. Zira bazı adaylar, aranan nitelikleri taşımamasına rağmen kılavuzdaki kadroyu tercih etmiş ve ÖSYM de tercih edilen kadro için nitelik kontrolünü yapmadığından dolayı aday yerleşmiş sayılmaktadır. Bu durumda ÖSYM tarafından bu kadrolara yerleştirilen kişilerin ataması yapılmayacaktır, çünkü aday aranan şartları taşımamaktadır.

Bu bağlamda, Kamu kurumları, hizmet gerekleri çerçevesinde açıklarını kapatamamış olacak, nitelikli adaylar boşta kalacaktır. Diğer taraftan 2008/3 KPSS tercih kılavuzunun "Yerleştirmenin yapılması" başlıklı 4 numaralı bölümünün 4. sırasında ÖSYM"nin kadro için aranan nitelikler ile adayın sahip olduğu nitelikler arasında kontrol yapacağı belirtilmiş olmasına rağmen, bu kontrol yapılmamıştır.

1- ÖSYM, neden, mezuniyete ilişkin nitelik kontrolü yapmamıştır?

2- Kılavuzda kontrol yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen, yapılmayan bu kontrol ve dolayısıyla boş kalan kadroların sorumlusu kimdir, bu konuda bakanlığınızca yapılan bir işlem var mıdır?

3- “Alan kontrolü yapılmaması uygulaması” bundan sonraki yerleştirmelerde nasıl uygulanacaktır?

4- Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğin 27. maddesinde atama sonuçlarının Devlet Personel Başkanlığına bildirileceği belirtilmektedir. Bu çerçevede 2008/3 KPSS tercih işlemlerinde boş kalan kadro sayısı kaçtır?”

Engin Kaşdaş-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum