Buğday Hasadı Başladı

Buğday Hasadı Başladı

Ankara ve ilçelerindeki kuraklık nedeniyle bu yıl buğday üreticileri sıkıntılı bir süreç geçirdi. Ancak son yağışlarla buğdayın kendini toparladığını belirten çiftçiler buğdayın fiyatın'dan ve maliyetlerden şikayetçiler.


   
Tarlalarından hasat almaya başlayan çiftçilerimiz buğdayın kalitesinin iyi olduğunu ifade ederek "Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle büyük sıkıntı yaşamıştık. Ancak bu yıl özellikle son dönemlerde yağan yağışlar buğdayın kaliteli olmasını sağladı. Ayrıca ekinlerimizi de dolu vurmadı. Bu yüzden verim de güzel oldu. Ancak buğday ve mazot fiyatlarında yaşanan artışlar belimizi büktü. Bu anlamda yetkililerden çiftçilere gerekli kolaylığı göstermelerini bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi"nin hala taban fiyatı açıklamaması nedeniyle çiftçimiz sıkıntısı çekiyor. Şu anda çiftçimiz, buğdayını kaç paraya satacağını bilememektedir” diye konuştular.

Taban fiyatın, çiftçi ve tüccarın pazarlığına kaldığına dikkati çeken üreticiler, Toprak Mahsulleri Ofisi"nin bir an önce taban fiyatı açıklaması gerektiğini belirttiler.

Uzmanlar tarafından, çiftçilerin ihtiyaçları kadar buğdayı satmaları, geri kalanını ise stok yapmaları gerektiği, çünkü ileride buğdayın çok değerli olacağı kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum