Bu yıl TÜBİTAK desteklerinden 22 okul faydalanacak

Bu yıl TÜBİTAK desteklerinden 22 okul faydalanacak

Çubuk'ta bulunan 22 okul TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde yürütülen proje kapsamında okullarda açılan bilim fuarlarına verilen destekten faydalanacak.

Çubuk Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN, yaptığı açıklamada “ TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Projesi kapsamında düzenlenen Bilim Fuarlarının, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin araştırma yaparak, sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmak amacıyla yapıldığını söyledi."

Söz konusu proje kapsamında Türkiye genelinde bulunan okulların katıldığını ve bu kapsamda ilçelerindeki okullarında başvuru yaptığını ve 22 okulun hibe desteğinden faydalanacağını belirtti.

Bu sayının Ankara genelinde düşünüldüğünde iyi bir rakam olduğunu vurgulayan ASLAN, ''Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı ülkemiz genelinde organize edilmektedir. Türkiye’nin her yerinden başvurular bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl 15 okulumuz hibe alırken, bu yıl 22 okulumuz sergi hazırlamak üzere Programa kabul edilmiştir. Proje kapsamında her okulumuz fuar organizasyonunda kullanmak üzere 5 bin TL hibe ile desteklenecektir. Bu kapsamda Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde projeleri kabul edilen 22 okulumuzun okul müdürleri ile proje yürütücülerinin katıldığı planlama ve değerlendirme toplantısı düzenledik. Fuarlar okullarımızda Mayıs ayından itibaren belirlenen program çerçevesinde sergilenmeye başlayacaktır. Tüm ilçe halkımızı bu sergilerle buluşmaya ve öğrencilerimizin heyecanını paylaşmaya davet ediyoruz.”

Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arge ve Proje koordinasyon Merkezi Ulusal Projeler Birimi Sorumlusu Özgün DEVRİM tarfından ,  TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçları, daha önce düzenlenen fuarların sunum videosu, okullardan istenen proje özellikleri, uygun stant hazırlanması, verimli bütçe yönetimi nasıl yapılmalı konusunda eğitim verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.