Bu Ülke Bunu Haketmiyor

Bu Ülke Bunu Haketmiyor

Eğitim Bir Sen Çubuk İlçe Başkanı Dr. Mustafa Özden, Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Günü programında, Başörtülü öğrencinin sahneden indirilmesine tepki gösterdi.

 

Eğitim Bir Sen Çubuk İlçe Başkanı Dr. Mustafa Özden, Adana"nın Kozan ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Günü programında kompozisyon dalında kazandığı ödülü almak için sahneye çıkan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük"ün, okul kıyafetinin üstüne başörtüsü taktığı için kaymakam ve garnizon komutanının uyarıları ile kürsüden indirilmesine büyük tepki gösterdi.

Başörtüsü yasağının kesintisizce sürdürülmesini, insan hakları ve özgürlüklere yönelik bir saldırı olarak gördüklerini ifade eden Mustafa Özden, bu yasağın sistematik bir işkenceye dönüştüğünü ifade ederek bu zulmün bir an önce sona ermesi gerektiğini belirtti.
Dr. Mustafa Özden yaptığı açıklamada yaşanan bu olayın Türkiye"de Cumhuriyetle birlikte yeniden tanımlanan din-siyaset ilişkisi neticesinde günlük hayatımıza giren laikliğin yanlış anlaşılmasıyla ilgili bir sorundan kaynaklandığını ileri sürdü.
Özden, gelecek nesillerin mimari olan öğretmenleri için duygularını dile getiren Tevhide Kütük"ün, onere edilmek yerine, ileride telafisi imkânsız travmalara yol açabilecek bir şekilde aşağılanmasının toplumun vicdanını yaraladığını ifade etti.
Eğitim Bir Sen Çubuk İlçe Başkanı Dr. Mustafa Özden, bu tür onur kırıcı tutumlarının ülkemize yakışmadığını ifade ederek herkesi sağduyulu olmaya çağırdı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum