Bu mesajı SAKIN tıklamayın!

Bu mesajı SAKIN tıklamayın!

Bilgisayar korsanları, Türkiye'nin en çok kullanılan anında mesajlaşma yazılımı MSN üzerinden kişisel bilgilerinize ulaşmanın yeni yöntemini buldu.

 

 



Arkadaş listenizden gelen bir mesaj, sizin 'hacker'lık merakınızı kullanarak aslında kişisel bilgilerinizin, özel mesajlarınızın, size özel fotoğrafların ve daha birçok önemli bilginin çalınmasına neden oluyor. Söz konusu mesajda, MSN üzerinden 'hack' işlemi yapan bir yazılımdan bahsediliyor. Tıkladığınızda ise bu yazılım hakkında bilgiler veriliyor.

İŞTE O MESAJ


YAZILIMI BİLGİSAYARINA KURAN YANDI

Bilinçsiz kullanıcılar ise bu yazılımın varlığına inanarak tuzağa düşüyorlar ve yazılımı bilgisayarlarına kuruyorlar. Her şey orda sona eriyor ve bilgisayarınız, çoktan korsanların eline geçmiş oluyor.

Daha kötüsü, bu durumdan haberiniz olmuyor ve daha sonra yapacağınız işlemler de MSN kırmak için yüklediğiniz bu yazılım tarafından kaydedilerek korsanlara gönderiliyor.

YÜKLENMESİ İSTENEN PROGRAMIN GÖRÜNTÜSÜ İSE ŞÖYLE

 

Ne Yapmak Gerekiyor?

MSN üzerinden gelen bağlantılar, çok samimi arkadaşlarınızdan da geliyor olsa bile en az 2 kez düşünün. Bilgisayarınızda güncellenmiş bir anti virüs yazılımı ve firewall kullanın. Şüphelendiğiniz yazılımları asla kurmayın.

Shiftdelete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.