Bu bilgisayar sudan ucuz!

Bu bilgisayar sudan ucuz!

Bu bilgisayarlar hem çok ucuz hem çok iddialı. Bir Türk firması öyle bir iddiayla ortaya çıktı ki herkesin bilgisayarı olacak!

Bu bilgisayarlar hem çok ucuz hem çok iddialı. Bir Türk firması öyle bir iddiayla ortaya çıktı ki herkesin bilgisayarı olacak!
Ekonomik durgunluk nedeniyle satışları azalan bilgisayar firmaları biriken stokları eritmek için indirim kampanyalarına yöneliyor. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda fiyatlar yüzde 50'ye varan oranda düştü. Yerli elektronik firması Crea Bilişim de ağustos ayında çıkaracağı 'en ucuz' bilgisayarla rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor. Firmaların kıyasıya rekabeti en çok tüketiciye yarıyor.

Enflasyondaki artışa rağmen elektronik ürünlerde fiyatlar düşüyor. Ucuzluğun kendini en çok hissettirdiği ürün ise bilgisayar. Elektronik firmaları, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda peş peşe indirim kampanyaları düzenliyor. 2005 yılında kurulan yerli bilgisayar firması Crea ise 199 dolarlık PC (masaüstü bilgisayar) ile rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor.

Crea da geçen aylarda bu çerçevede 399 dolara dizüstü bilgisayar (notebook) satmıştı. Dünyanın çok az yerinde bu fiyata bilgisayar bulunduğunu ifade eden Bilişim Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İlerisoy "Bu üründe 14 inçlik normal bir notebooktaki kaliteyi yakaladık. 2 bin bilgisayarın tamamını kısa sürede sattık." dedi. Daha ucuz bilgisayarlar için de çalışmalara başladıklarını vurgularken, "Ağustos ayında 199 dolara masaüstü bilgisayarları satışa sunacağız." açıklamasını yaptı. www.ankarahaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum