"Bu Benim Eserim"Projesine Çubuk'tan 383 Proje

"Bu Benim Eserim"Projesine Çubuk'tan 383 Proje

Türkiye genelinde ilköğretim okullarına yönelik bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Bu Benim Eserim" Projesine, Çubuk 383 projeyle başvurdu.

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, yarışmaya ilçedeki 20 okuldan 383 projenin başvurduğunu belirterek, geçen yıl 247 projenin başvurduğunu hatırlattı.

Kaymakam Dallı, projenin amacının ülkenin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek ve yetenekli çocuklara sahip çıkmak olduğunu ifade ederek, "Proje, ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinliklere ilgiyi ve katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim adamı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak amacıyla yapılmaktadır.

Okulların bu yarışmaya katılmasını teşvik etmek ve onlara destek olması amacıyla Matematik-Fen Bilgisi-Teknoloji ve Tasarım Uygulama Atölyesi'ni hayata geçirdik. Atölyenin faaliyete geçmesiyle birlikte ilçemizde proje başvuru sayısında önemli bir artış olmuştur" diye konuştu.

Dallı, Ankara genelinde 805 okuldan toplam başvuru sayısının 5266 olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.