"Bu Benim Eserim" Ankara Bölge Sergisine 5 Proje Katıldı

"Bu Benim Eserim" Ankara Bölge Sergisine 5 Proje Katıldı

EARGED ve TÜBİTAK tarafından yürütülen ilköğretim öğrencilerine yönelik "Bu Benim Eserim" proje çalışmasının Ankara Bölge Sergisi'ne Çubuk'tan 5 proje katıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) ve TÜBİTAK tarafından yürütülen ilköğretim öğrencilerine yönelik "Bu Benim Eserim" proje çalışmasının Ankara Bölge Sergisi'ne Çubuk'tan 5 proje katıldı.

Ankara Bölge Sergisi'ne katılan Çubuklu öğrenciler, değerlendirme sonunda 5 projenin Türkiye finaline kalmasıyla büyük sevinç yaşadı.

"Bu Benim Eserim" proje çalışmasının Ankara Bölge Sergisi'nin TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi toplantı salonunda yapıldığını aktaran Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, altıncısı düzenlenen yarışmaya İç Anadolu bölgesinden Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak'taki ilköğretim okullarından 6 bin 221 projenin başvurduğunu belirtti.

Ankara Bölgesinde sergilenen 112 projeden 5 tanesinin Çubuk ilçesinden olduğunu hatırlatan Toprak, şunları kaydetti:

"Matematik ve fen bilimleri dalında düzenlenen 2010-2011 öğretim yılı 'Bu Benim Eserim' Sergisi'ne Çubuk ilçesinden 112 proje ile başvurduk. Bu projelerimiz arasından Ankara Bölgesi'ni temsilen 5 eserimiz de Türkiye finaline katılacak. Katılacak yarışmalar şu şekilde; Barbaros İlköğretim okulumuzdan Fizik dalında danışmanlığını Tayfun Öztürk'ün yaptığı Enes Yaman'ın 'Korkutan Cüzdan' isimli projesi, danışmanlığını Özgün Devrim'in yaptığı Mustafa Erkoçoğlu'nun

'Engelliler için Sesle Çalışan Fan' isimli projesi, Cumhuriyet İlköğretim okulundan yine fizik dalında danışmanlığını Çağlar Kılıç'ın yaptığı Hasan Karatepe ve Merve Özkan'ın 'Kuşlar aç kalmasın' isimli projesi ile Bekir Yılmaz İlköğretim okulundan Matematik dalında danışmanlığını Kenan Düzgün'ün yaptığı Volkan Dişçioğlu ve Enes Eskibağcı'nın 'Birileri Bir' isimli projeleri ve yine aynı hocanın danışmanlığında Sema Halisçelik ve Elif Başdaş'ın '12'nin Katlarının Gizemli Yolculuğu' isimli projeleri. Elbette ilçemizden 5 projenin Türkiye finaline katılmaları çok önemlidir. Bu öğrencilerimiz Ankara'yı ve ilçemizi Türkiye gelenlindeki finalde temsil edecekler. "

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.