Böyle Cep Dolandırıcılığı Yok

Böyle Cep Dolandırıcılığı Yok

Ben polisim Başbakanımızın hanımı bu telefondan taciz edliyor' diye aranabilirsiniz! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na son dönemde yapılan suç duyuruları, savcıları bile şaşırtan bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı.


Aralarında Meclis personeli ile avukatların da bulunduğu yüzlerce kişinin mağdur olması üzerine, savcılık vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Savcılık yetkilileri, dolandırılan kişi sayısının başvuranların çok üstünde olduğunu tahmin ettiklerini ve birçok kişinin bu şekilde kandırılmaktan rahatsızlık duyduklarından deşifre olmamak amacıyla savcılığa gitmediğini tahmin ettiklerini belirttiler. Adı açıklanmayan bir milletvekilinin de savcılığı telefonla arayarak aynı şikayeti ilettiği, kendisi gibi dolandırılan birçok kişinin olduğunu öğrenmesi üzerine, şikayetçi olmak istemediği öğrenildi.

NASIL DOLANDIRIYORLAR?

Telefon aboneleri arandıktan sonra “Bu telefon numarası size mi ait?” diye soruluyor. “Evet, ben kullanıyorum” yanıtını alan dolandırıcılar, “Size ait bu telefon numarasından Başbakanımızın hanımı, Meclis Başkanımızın eşi veya Deniz Kuvvetleri Komutanımızın eşi taciz ediliyor. Birisi hattınızı kullanıyor olabilir. Bize bu kişileri dinleme yaparak tespit etmemiz için en yakın büfeye giderek, kontör alın” yalanını söylüyor. İtiraz edenlere ise “hemen ekibi yolluyoruz sizi yüzleştireceğiz” diyor. Telefonda arka fonda telsiz konuşmaları dinletip sanki bir karakoldan arıyormuş süsü veren dolandırıcılara inanan mağdurlardan, satın aldıkları kontörlerin üzerindeki numara ve şifrelerin okunması isteniyor. Dolandırıcılar, bu yolla aldırdıkları binlerce YTL’lik kontörleri, ya başkalarına satarak kontörü paraya çeviriyor ya da bağlantıları bulunan 900’lü hatları arıyor.
(AÖ-MŞ-MEF-Y) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.