Blackberry'e yasak koyacaklar!

Blackberry'e yasak koyacaklar!

Hindistan hükümetinin Blackberry mesaj servisini milli güvenlik endişesiyle yasaklayabileceği bildirildi

Hindistan hükümetinin Blackberry mesaj servisini milli güvenlik endişesiyle yasaklayabileceği bildirildi. Hintli yetkililerin, akıllı telefonlar üzerinden yapılan mesajlara ulaşmak ve iletişimi takip etmek istediği kaydedildi.

Abu Dabi’de basılan The National’daki habere göre, Hindistan telekomünikasyon bakanlığı, Blackberry cep telefonunu üreten Kanada merkezli Research In Motion (RIM) firmasına Blackberry ağı üzerinden yapılan mesajlara ulaşım imkanı verilmesi için bu ay sonuna kadar izin verdi. Hindistan istihbarat yetkililerinin bu telefonlar üzerinden yapılan bilgi alışverişini deşifre edemediklerinden dolayı uzun zamandır şikayetçi olduğu belirtildi. 2008 yılında Mumbai kentinde terör saldırısı düzenleyenler de iletişim için Blackberry kullanmıştı.

Blackberry kullanıcıları arasında yapılan elektronik posta ya da Blackberry Messenger programıyla gönderilen mesajlar, RIM şirketinin özel ağı üzerinden karşı tarafa iletiliyor ve dünyadaki en karışık kodlarla kriptolanıyor. Apple ya da Nokia telefonlar üzerinden yapılan haberleşmelerde böyle bir özellik bulunmuyor ve mesajlar istihbarat birimlerince kolaylıkla takip edilebiliyor. Blackberry’nin akıllı telefon piyasasında öne çıkmasının en önemli sebepleri arasında da bu güvenlik özelliği sayılıyor.

Hintli hukukçular, Blackberry'nin Hindistan’da çok popüler olduğunu ve hükümetin yasaklayıp yasaklamayacağının henüz netleşmediğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.