Biyolojik Çeşitlilik Günü

Biyolojik Çeşitlilik Günü

İlçelerde çiçekler açmaya başladı. Çubuk ve Gölbaşı başta olmak üzere açan çiçekler, doğanın tüm renklerini yansıtarak, etkileyici güzelliği ile görenleri adeta büyülüyor.

Başkent çicek bahçesine döndü

 

Çubuk ve Gölbaşı ilçeleri başta olmak üzere Çubuk'ta Karagöl ve çevresi Gölbaşı'ında Mogan ve Eymir göllerinin çevresi olmak üzere bölgelerin bozkırında açan çiçekler, doğanın tüm renklerini yansıtarak, etkileyici güzelliği ile görenleri büyülüyor. "22 Mayıs Biyolojik Çeşitlilik Günü" kutlanırken, Başkent Ankara, biyo çeşitlilikte dünyada pek çok şehri geride bırakıyor. Literatürde "Ankara" adıyla bilinen bir çok bitki ve çiçek türü bulunuyor.

Ortak bir proje başlatıldı

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Latif Kurt, Ankara"nın biyoçeşitlilik bakımından son derece zengin bir il olduğunu söyledi. Doç. Dr. Latif Kurt, Ankara"nın Beynam Ormanı gibi yüzyıllar öncesinden kalan ormanlarla ve Gölbaşı, Eymir ve Mogan gibi sulak alanlarla bezendiğini söyledi. Gölbaşı dışında  Çubuk ilçesindeki Karagöl"ün de farklı bir ekosistem barındırdığını ifade eden Kurt, çevresinde nemli, yapraklı ormanlar bulunan Başkentteki Kirmir Vadisi"nin de biyolojik çeşitlilik açısından özel bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Çalışmalar devam ediyor

Sevgi Çiçeği"nin sadece Gölbaşı"nda Hacı Hasan bölgeSinde görüldüğünü ve nesli tehlike altında bir tür olduğunu aktaran Kurt, "Yok olmak üzere olan bu türün korunması için Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortak bir proje başlattık. Türün Gen Koruma Merkezi oluşturulacak. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

Kırmızının tüm tonları var

DÜnyada sadece Gölbaşı"nda yetişen "Sevgi Çiçeği"nin bulunduğu alan adeta kırmızının tüm tonlarıyla dikkat çekerken, halk arasında "sormuk çiçeği" olarak adlandırılan "sığır dili"de pembe ve mor renklerle bozkırın topraklarını süslüyor. Ankara"dan günü birlik geziler için Gölbaşı"na gelen bazı vatandaşlar, kendilerini alev alev parlayan gelincikler içine atarken, kimileri de kokusunun izini sürdükleri papatyalar içinde sarı ve beyaza bürünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.