Bitkilerle mucize yaratın

Bitkilerle mucize yaratın

Cinsel isteksizlikten kabızlığa, stresten parazitlere kadar pek çok rahatsızlığın çaresini bitkilirde bulmak mümkün...

CİNSEL İSTEK

Zencefil (1 çay kaşığı), hint safranı (1 çay kaşığı), havlıcan (1 çay kaşığı), meyan kökü (1 çay kaşığı), tarçın (1 çay kaşığı), ısırgan tohumu (1 çay kaşığı), ginseng (1 çay kaşığı), arı poleni ve arı sütünü (15 gram) karıştırın. Malzemeyi 1 kilo balın içine ilave edin ve karışımı macun şekline getirin. Her gün sabah-akşam yemeklerden 20 dakika önce 1 tatlı kaşığı yiyin. İşte erkeklere güç veren bir başka karışım: 4 çay kaşığı nane yaprağı, 2 çay kaşığı biberiye (çiçek ve yaprak), 3 çay kaşığı kekik ve 4 çay kaşığı üzüm asmasını karıştırın.

Bu bitkileri yarım litre suda kaynatın. Hazırladığınız içeceği sabah, öğle ve akşam için. Piyasada tablet olarak bulunan ginseng de cinsel isteği artırıyor. Her gün bir bardak suya bir kahve kaşığı tarçınla hazırlanan çay da hormonları çalıştırır ve cinsel gücü artırır.

STRES

Stres ve gerginlikten kaynaklanan sinirsel rahatsızlıkların tedavisinde, sinir sistemini yatıştırıcı bitkiler çok başarılıdır. Sinir sistemini yatıştırıcı özellikteki bitkiler şunlar: Kediotu kökü, sarı kantaron, aslankuyruğu, yulaf, mayıs papatyası, lavanta, ıhlamur, ökseotu, oğulotu, nane. Ayrıca melisa otu çayı içebilirsiniz.

PARAZİTLER

Parazit düşürücü olarak 2-3 adet acıbadem tohumu yenilebilir. Ancak yüksek miktarda yenilmesi (8-10 tohum) zehirlenmeye yol açabilir. Parazitleri yok edici bir başka bitki beşparmakotu. 4 bardak suya 50 gram koyup 10 dakika kaynatın. Günde 3 kere birer bardak için.

KABIZLIK

20 gram ceviz kabuğunu 4 bardak suda haşlayın ve bu sudan sabah, öğle, akşam bir kaşık için.

AĞRI

Küçük bir leğene yeterince hardal tozu ve sıcak su koyun. Ayaklarınızı bu suya sokun, su soğuyana kadar bekleyin. Ayrıca 100 gram hardal tozunu, 50 gram kadar suyla karıştırıp elde ettiğiniz karışımı ağrıyan yerinize sürebilirsiniz. Birkaç gün süreyle uyguladığınız taktirde ağrılarınızın kaybolduğunu göreceksiniz.

IŞILTILI BİR CİLT İÇİN

Lavanta çiçeğiyle hazırlayacağınız banyo kürü, vücudunuza hem zindelik verecek, hem de cildinizin parlaklık ve tazelik kazanmasını sağlayacak. 60-70 gr lavanta çiçeğini 2-3 litre suya ilave ederek kaynama derecesine kadar ısıtın. 10-15 dakika demlenmesini bekledikten sonra suyu süzün ve banyo suyuna ekleyin. Küvette 15-20 dakikadan fazla kalmamasına özen gösterin. Ayrıca 1 damla lavanta yağı ve 1 damla biberiye yağını, 1 kaşık kile ilave edin. Karışımın cilt üzerinde kolayca uygulanmasını sağlayacak kadar su ekleyin. Maskeyi, cildinizin yağlı bölgelerine sürdükten sonra kuruyana kadar bekleyin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın.

YAĞLI CİLTLER İÇİN MASKE

Bir fincan limon suyu, bir tatlı kaşığı limon kolonyası, bir çay kaşığı gliserin, bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir su bardağı maden sodasını karıştırın. Her akşam cildinizi bu karışımla silebilirsiniz. Bu karışımı serin bir yerde bulundurun ve kullanmadan önce iyice çalkalayın.

Yarım kilo ekşi üzüm suyunu, 1 çay kaşığı karbonat ve bir su bardağı normal su ile karıştırın. Bir pırasanın beyaz kısmını ezin, bir bardak sütle kaynatın. Süzüp bu karışımı buzdolabında saklayın. Yarım kahve fincanı gülsuyunun içine 1 tatlı kaşığı pudra koyun ve yüzünüze sürüp 2 saat bekletin. Sonra yıkayın ve gülsuyu sürün.

SARIMSAKLI NASIR TEDAVİSİ

Dış baskı gördüğü ve sıkıştırıldığı zaman üst deri kalınlaşarak kendini korur. Bu durum sık ve sürekli olarsa boynuzsu tabaka irileşir. Bir süre sonra bu tabaka, adına nasır denen bir tür çıkıntılı ve sarımtırak bir deri lekesine dönüşür. Nasırlar genellikle el ve ayaklarda yerleşirler. Arka arkaya gelen darbelerden etkilendikleri zaman, vücudun başka yerlerinde de görülebilir.

ACİL ÖNLEMLER

Eğer nasırlarınız size çok acı veriyor ve rahatsız ediyorsa doktorunuzun gerekli görmesi halinde, iyi bir pedikürcü onları tedavi eder. Ama lütfen hiçbir zaman dağlamayın, kökünden sökmeyin ve asit kullanmayın. Acıyı dindirme çarelerinden biri de adeta deri üzerindeki keratinli kütleyi “eritecek” olan zeytinyağına batırılmış dövülmüş sarmısak uygulamaktır (ya da bademyağı). Aynı zamanda kızgın ütüden geçirilmiş lahana yaprakları veya soğan çekirdeğinden lapa da çabuk iyileşmeyi sağlar.

ŞİFALI BİTKİLERLE GELENEKSEL

Taze incir yapraklarından üst üste friksiyon yapmak. 1 litre kırmızı şarap veya sert sirkeye yatırılarak birkaç gün bekletilmiş 2 avuç duvar sarmaşığından kompres.

MUCİZE REÇETE

Sarımsak uygulaması. Ama aynı zamanda taze aynısafa çiçeklerinden de iyi sonuç elde edilebilir. Onun yerine litre başına 5 tutam demleme suyunda dinlenmiş aynısafa çiçekleri de olabilir. Aynı zamanda nasırın üzerine kırlangıçotu özü de uygulanabilir.

UYKUSUZLUĞA REZENE

Temiz bir nefese, dinlendirici bir uykuya ve sağlıklı saçlara sahip olmak sandığınız kadar zor değil. Doğanın bize sunduğu şifalı bitkiler sayesinde kısa sürede sonuca ulaşmak mümkün. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik reçeteler.

GRİP

Genellikle kış aylarında görülen griple mücadelede bağışıklık sistemini güçlendirmek önem taşıyor. Bunu sağlamak için günlük diyetinizde bol miktarda yeşil sebze ve meyvelere yer vermeniz gerekiyor. Ayrıca ısırgan yaprağı, civan perçemi, kırk kilit otu (halk dilinde at kuyruğu), hindiba, yapışkan otu gibi bitkiler bağışıklık sistemimizi güçlendirerek bizi enfeksiyonlardan korur. Bir su bardağı kaynar su içerisine bir tatlı kaşığı bu bitkilerden  koyun, karışımı demlemeye bırakın.

Sonra süzüp için. Hazırladığınız içeceğe kesİlikle şeker koymayın. Ama tatlı tadından vazgeçmek istemiyorsanız karışıma bal  veya pekmez ilave edin. Bu arada kanınızın temizlenmesi için basit  bir formülden yararlanabilirsiniz.

İşte size aktarlardan alacağınız otlarla hazırlayabileceğiniz kan temizleyici çay örneği: Isırgan yaprağı, civan perçemi, portakal nergisi, hindiba, yoğurt otu, kırk kil tozunu karıştırarak demleyin. Sabah-akşam birer bardak içmeniz mikropları sizden uzaklaştıracaktır. Eğer bu bitkilere ulaşamıyorsanız nane, limon  kabuğu ve ıhlamuru karıştırarak gripten kurtulabilirsiniz.

Kaynak: Posta

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.