Bir Kooperatif Yolsuzluğu Daha

Bir Kooperatif Yolsuzluğu Daha

Esnaf Kredi Kooperatifi ve Pancar Kooperati yolsuzluğu iddialarından sonra şimdide Taşıyıcı kooperatifinde yolsuzluk iddiası.

Çubuk"taki bir taşıyıcı kooperatifinin başkan ve yöneticilerinin yolsuzluk iddiasıyla dün gözaltına alındıkları öğrenildi. Zanlıların, organize suç örgütü oluşturarak maddi menfaat sağlamakla suçlandıkları iddia edildi.

Ankara"da, bazı trafik polislerinin şehir içindeki taksi duraklarından rüşvet aldıkları gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından dün trafik polislerine yönelik ikinci bir operasyon daha gerçekleştirildi. 13"ü trafik polisi 38 kişi gözaltına alındı
Ankara Bölge Trafik Şube Müdürlüğü bünyesindeki trafik görevlilerinin şehirlerarası yollarda ağır vasıtalardan rüşvet aldığı ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı. Temmuz 2009"da da “Çürük Elma” adıyla meslektaşları yönelik operasyon gerçekleştiren polis, trafik polislerinin telefonlarını dinlemeye aldı ve fiziksel takip gerçekleştirdi. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli bir komiserin, ağır vasıtalara sahip şirketlerle organize suç örgütü kurduğu ve örgütte önemli bir konumda bulunduğu anlaşıldı. Komiserin, emrindeki polis memurlarını da kullandığı tespit edildi.
Operasyon dün sabah başlatıldı. Ekipler, Bölge Trafik Şubesi"ne giderek göreve çıkmaya hazırlanan zanlı polisleri gözaltına aldı. Polislerin yanı sıra Çubuk"taki bir taşıyıcı kooperatifinin başkan ve yöneticilerinden de gözaltına alınanlar oldu. Zanlıların, organize suç örgütü oluşturarak maddi menfaat sağlamakla suçlandıkları öğrenildi. Emniyet yetkilileri, “Diğer kurumlardaki yolsuzlukların üzerine nasıl gidiyorsak kendi içimizdeki bu tür olayları da aynı titizlikle takip ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum