"Bilinçli Gıda Tüketimi" Kampanyası

"Bilinçli Gıda Tüketimi" Kampanyası

Çubuk'ta "Bilinçli Gıda Tüketimi" İçin Marketlere Afiş Asıldı

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, gıda tüketimi konusunda marketlere afiş asarak vatandaşların bilgilendirilmesini sağlıyor.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan gıda satış yerleri ve marketlere yönelik gıda tüketimi, "güvenilir gıda" ve sağlıklı yaşam konularında halkın bilinçlendirilmesi için afiş astı.

Müdürlük tarafından oluşturulan gıda denetim ekiplerince muhtelif yerlerde ve büyük marketlerde halkın bilinçlenmesi için vatandaşların rahatlıkla görebileceklere yerlere afişlerin asıldığını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, konunun önemine işaret etti.

Güvenilir gıda konusunda yediden yetmişe herkese ulaşmayı amaçladıklarını ifade den Özden, "Biz tüketicilerin bu hizmette aktif rol almasını istiyoruz. Vatandaşlarımız sağlığa zararlı gıda ürünlerini bilsinler ve önlemlerini alsınlar istiyoruz. Yapılan faaliyetle halkın sağlığını korumayı ve haksız rekabeti engellemeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kampanyanın amacının halkın sağlıklı yaşamı için güvenli gıda sağlanması olduğunu vurgulayan Özden, şunları kaydetti:

"Gıda güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak talebidir. Bu kapsamda en iyi denetmen de tüketicidir. Ayrıca gıda denetiminde en etkili cezanın sağlıksız gıdayı almamak ve tüketmemek olduğu da en etkili yöntemdir. Yapıştırılan afişlerde vatandaşlara gıdaların satın alınması kuralları, iyotlu tuzun yararları, gıda ambalajları nasıl olmalı, süt tüketiminin yaygınlaştırılması, beyaz et, balık ve döner tüketirken dikkat edilecek hususlar ve gıdaların hazırlanması ve muhafazası ile tüketilmesi sırasında uyulması gereken kurallar, açıkta satılan gıdalar, gıda satın alınan yerlerin taşıması gereken özellikler, gıda servis ve tüketimi öncesi ve sırasında yapılması gereken işlemler, gıda zehirlenmeleri, gıda maddeleri ile ilgili bir sorun ile karşılaşıldığında takip edilmesi gereken yol gibi konularda ayrıntılı bilgiler bulunmaktadır."

Başkan Özden, bu arada vatandaşların tüketim konusunda hassasiyet göstererek gıda ile ilgili tüm şikayetlerini "153 Alo Zabıta" hattına bildirebileceklerinde sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.