Bilgisayar Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Bilgisayar Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Tarafından Açılan 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi'nin Sertifika Töreni Yapıldı

Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği tarafından açılan, Devlet Planlama Teşkilatı(DPT), Çubuk Dernekler Federasyonu, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) ve Microsoft tarafından desteklenen 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesi kapsamında bilgisayar eğitimi görenlere sertifika töreni Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakan Bozdoğan, törende yaptığı açıklamada, gönüllü eğitmenler ile ücretsiz bilgisayar okur-yazarlığı eğitiminin, proje dahilinde halk kütüphanesi verildiğini söyledi. Söz konusu projenin Türkiye'de bilgisayar okur-yazarlığını artırmayı hedeflediğini dile getiren Bozdoğan, 'Herhangi bir yaş, eğitim ve meslek sınırlaması olmayan projede, kursiyerlerden hiçbir ücret talep edilmeksizin windows office, sayısal yaşam ve internet güvenliği eğitimleri ücretsiz olarak verildi. Düzenlediğimiz eğitimle toplam 80 kişiye temel bilgisayar okur-yazarlığı eğitimi verdik' dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği ve Çubuk Dernekler Federasyonu olmak üzere projeye destek veren bütün kurumlara, emek veren eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Çağın bilişim çağı olduğunu vurgulayan Başkan Özden, 'Bugün pek çok işlemi evinizden çıkmadan internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Biz de belediye olarak ilçe halkımıza ve özellikle gençlerimize bu tip eğitimlerin verilmesini destekliyor ve teşvik ediyoruz' diye konuştu.

Konuşmaların ve çeşitli sunumların yapılmasının ardından, kursiyerlere sertifikaları verildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.