Bildiğim bildik, çaldığım düdük yok

Bildiğim bildik, çaldığım düdük yok

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan “Her şeyi ben bilirim yok. Bildiğim bildik, çaldığım düdük yok.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan “Her şeyi ben bilirim yok. Bildiğim bildik, çaldığım düdük yok. İstişare ederek, ortak aklı devreye koyarak hareket edeceğiz. Halkımızla ve bütün paydaşlarımızla düzgün bir iletişim kuracağız” dedi

Çubuk Belediye Başkanlığı Parti değiştirmedi ama isim değiştirdi. 2009 yılında AK Parti’den belediye Başkanı seçilen Lokman Özden 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde görevini yine AK Partili Çubuk eski İlçe başkanı Tuncay Acehan’a bıraktı…
Yüzde 56’lık gibi açık ara bir oy ile Belediye Başkanlığına seçilen Tuncay Acehan Çubuk’un yeni Belediye Başkanı olarak İlçe’nin geleceğine dair önemli ipuçlarını Anadolu Gazetesi ile paylaştı.
Çubuk ve henüz çiçeği burnunda bir belediye başkanı olan Tuncay Acehan’ın ilçeye katacakları üzerine yaptığımız röportaj gösterdi ki Çubuk’u önümüzde ki 5 yıl içerisinde önemli hizmetler bekliyor…
İşte O röportajımız

-Makama geldiğinizde ilk yaptığınız nedir?
İlk attığım imza 2 başkan yardımcımı atamak oldu. Sorumlulukları ve yetkileri paylaşarak bir yönetim sergilemek istiyorum. Seçimlerde 3 konuyu öne çıkarttım. Belediyecilikte işin idare bölümünde şunlar olacak. Birincisi halkımızla bürokratlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla düzgün doğru bir iletişim dedik. Belediye tek başına bir hiçtir. Halkımızla beraber organize ve koordineli bir çalışma yaparsak başarılı olacağımıza inanıyorum.

BELEDİYEYİ HEP BERABER YÖNETECEĞİZ
Bu anlamda ben ilk olarak Başkan yardımcılarımı atayarak başladım. Bu sorumluluğu ve yetkiyi paylaştığımızı gösteriyor. Arkadaşlarıma sorumluluk vereceğim, yetki vereceğim, onlarla birlikte belediyeyi yöneteceğiz. Bunun içerisinde belediye meclis üyelerimizde var, teşkilatımızda var, muhalefet partileri de var.

3ORTAK AKIL VE İSTİŞAREYİ EKSİK ETMEYECEĞİZ
İkinci maddemiz zaten ortak akıl ve istişareydi. Yönetimde biz paydaşlarımızla götüreceğiz. Her şeyi ben bilirim yok. Bildiğim bildik, çaldığım düdük yok. İstişare ederek, ortak aklı devreye koyarak hareket edeceğiz. Halkımızla ve bütün paydaşlarımızla düzgün bir iletişim kuracağız.

TASARRUF OLMAZSA OLMAZIMIZ
İlk göreve geldiğimde belediyemizin en çok ihtiyacı olan şeye başladık. Tasarrufa. Bizim tasarruf etmemiz gerekiyor, kaynakları düzgün kullanmamız gerekiyor. Bütün israf kapılarını kapatmamız gerekiyor. Belediyenin kaynaklarını israf etmeden, gelirlerinin bilinçli hedefine gidecek şekilde kullanma anlamında her türlü tedbiri alacağız. Amacımız, Belediyeyi hizmet edebilir ve yatırım yapabilir bir belediye haline getirmektir.

-Ankara Büyükşehir Belediyesinden beklentileriniz nelerdir?

MELİH GÖKÇEK’E EN FAZLA OY VEREN İLÇE ÇUBUK OLDU
Çubuk’taki ana hizmet konularımızın büyük bölümü son çıkan Büyükşehir yasasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi ile alakalı. Büyükşehirimiz de bizimle birlikte, geçmişte hizmetlerini bol bol aldık, Melih başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çubuk, 25 ilçe içerisinde Melih Başkanımıza yüzde 71 oy vererek en çok oyu veren bir ilçe. Melih Başkanımızın sözü şöyle “ben hizmetlere en çok oy veren ilçelerden başlayacağım” şeklinde. Çamlıdere bizim önümüzde görünüyor ama Çamlıdere bizim onda bir büyüklüğümüzde bir ilçedir. Sonuçta büyük ilçe sıralamasında birinci sırada geliyoruz. Hizmetlerde Çubuk’tan başlayacak. Gerekli görüşmeleri yapacağız, tarım ve hayvancılık, altyapı, asfalt ve parklar konusunda olsun Melih Gökçek Başkanımızın bir bir sözlerini tutacağına inanıyoruz. Biz Büyükşehirimizle beraber, bakanlıklarımızla beraber, Başbakanımızın da desteği ile Çubuğu 5 yılda farklı bir hale getireceğiz, emin adımlarla gidiyoruz.

-Görsel olarak Çubuk’a katmak istediğiniz en büyük projeniz nedir?

ÇUBUK VADİSİ İLE İŞE BAŞLAYACAĞIZ
Benim hayalim, Çubuk Vadisi projesidir. Milyonlarca yıldan beri bu doğada akan Çubuk çayının etrafında Çubuk şekillenmiş. Çubuk çayı var olduğu için Çubuk İlçesi var. Çubuk Çayının ilçemizin En büyük doğal değeri olduğuna inanıyoruz. O doğal değerin etrafında, sosyal donatılarıyla, spor alanlarıyla, mesire alanıyla Ankaramıza hitap edecek 6 km’lik bir bantta etrafını da kent ormanı yaparak harika bir vadi meydana getireceğiz. İlk adımımızı buradan atacağız. Yıllarca bu vadide sabah yürüyüşleri yaptım. Benimde hayran olduğum bir bölgedir o vadi. O vadiyi inşallah doğallığı ile Çubuklulara ve Ankaralılara kazandıracağız.

-Çubuk Turşu festivali olduğu gibi devam edecek mi? Yenilikler olacak mı?

2AGAT TAŞINI ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞIYACAĞIZ
Çubuk turşusu tabi ki bir markadır. Bunun yanında Agat taşı var çok önemli. Agat taşının çıktığı alanı maden işleri genel müdürlüğü vasıtasıyla kayıt altına ve koruma altına alacağız. Burada o taşı işleyerek yarı değerli süs taşı olarak, uluslararası taş piyasasının gündemine getireceğiz. Bununla alakalı çalışmalarımız var.
-Kapılarınız sonuna kadar açık, dikkatimizi çekti… ilk günler için mi böyle yoksa önümüzde ki günlerde kapanır mı?
Kapımız her zaman açık. Bütün gezdiğim yerlerde şunu söyledim. Gönül kapımız, başkanlık kapımız herkese her zaman açık olacak.

-Ankara’yı Çubuk’a taşıyacak neler yapacaksınız?

TURİZM ÜSSÜ OLMASINI HEDEFLİYORUZ
Çubuk’un yöresel değerleri var. Çubuk eskiden Ankara’nın çok önemli bir mesire alanıydı. Çubuk önceden hafta sonları Ankara’dan gelen insanlarla dolar taşar, etini, turşusunu, bazlamasını alır giderlerdi. Biz o günleri özlüyoruz. Sadece festivalle 4 gün Çubuk’u doldurmak ekonomik bir yeterlilik değil. Beypazarının yaptığı gibi Çubuk’un otantik değerleriyle birlikte Turizm üssü bir mesire alanı ve Ankara’nın damak tadına hitap eden yöresel yemekleriyle inşallah gündeme gelecek.

-Seçim sonuçlarından memnunmusunuz?
Biz rekor düzeyde bir oy aldık. Biz en önemli bir şey yaptık. Ankara ilçeleri içerisinde 2. Partiye bu kadar(%40) fark atan ve belediye meclis üyelerinin de 25’te 22 sini alarak meclisi kuran başka bir ilçemiz yok.

-Son mesajınız
Biz aynen Başbakanımızın dediği gibi milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Daha güzel bir çubukta inşallah görüşüp buluşacağız…

untitled-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.